Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tízezreket fegyvereznek fel Kijevben, miközben már több mint 1100 halottat jelentettek Ukrajnában

Ez a cikk több mint 2 éves.

kijev A Kyiv Independent riportere szerint elképesztő ellenállás bontakozik ki az ukrán fővárosban, több tízezer embernek osztanak fegyvereket és Molotov-koktélokat. A tudósító szerint az elmúlt órákban 18 ezer lőfegyvert osztottak ki Kijevben, lényegében bárkinek, aki jelentkezik.

Az ukrán védelmi minisztérium közlése szerint már több mint 1000 orosz katona halt meg a harcokban. Zelenszkij pénteki bejelentése szerint eddig több mint 130 ukrán katona és civil halt meg, és több mint 300-an szenvedtek sérülést.  Oroszország idáig semmilyen, általunk ismert információt nem közölt az áldozatok számáról.

Az ukrán fővárost már a reggeli órákban elkezdték támadni az orosz csapatok, harcok folytak a kormányzati negyedben, és tűzharcokról adtak jelentéseket a város különböző pontjairól. Az orosz csapások többek között egy óvodát és egy árvaházat  is értek, az eddigi hírek alapján a két épület bombázásában senki nem halt meg. Az ukrán külügyminiszter azonban kijelentette: ezzel háborús bűncselekményt követett el Oroszország, és a Hágai Nemzetközi Bíróságra viszik az ügyet.