Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ma sem jobb az orosz haderő előrehaladása mint tegnap

Ez a cikk több mint 2 éves.

A civil, hobbifelderítő oldalak egyik legnépszerűbb tagja, az OSINT Ukraine részletes térképet állított össze arról, hogy február 25-én, este hogyan állnak a frontvonalak. Az összesítésből az látszik, hogy az oroszok ugyan Kijev külvárosait elérték, eddig nagy offenzívát azonban nem indítottak.

  • A Kijevet fenyegető, második, Kijevtől északkeletre elhelyezkedő fronton volt a legtöbb területfoglalás, itt az oroszok Szumi és Csernyigov városait is körbevették, ütemesen haladnak a főváros felé.
  • Harkovban is ugyanez a helyzet, délután elszórt harcokról, és rakétatámadásokról érkeztek a hírek, de nagyobb offenzívák itt sem indultak.
  • A Donyeck-Luganszki, keleti fronton továbbra is Mariupolt bombázzák, az amerikaiak információi szerint itt nagyszabású partraszállási hadműveletet készítenek elő.
  • A Krím-félszigettől északra kialakított ukrán védelmi vonalakat azonban az oroszok pénteken áttörték, így a Fekete-tenger partján található Kerszon felé haladnak éppen.

Összességében elmondható, hoyg a szerdai, láthatóan villámháborús taktika eddig nem nagyon jött össze, így lehetséges az, hogy hamarosan nagyobb haderő bevetésére kényszerül Moszkva hadi céljai eléréséhez.