Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orosz marxisták: Az internacionalizmus elveinek a közvetlen elárulása ennek a hadműveletnek a támogatása

Ez a cikk több mint 2 éves.

Moszkva „A háborút a legnehezebb elemezni. Természetesen nem tudjuk megjósolni egy hadművelet kimenetelét. Az orosz hadsereg hatalmas erőforrásbéli- és technológiai fölénye ellenére azonban az is megtörténhet, hogy nem fogják tudni egyszerűen, pár nap leforgása alatt legyőzni az ukrán erőket. Ebben az esetben Oroszország és Ukrajna dolgozó népe számára a legrémálomszerűbb forgatókönyv fog megvalósulni: egy elhúzódó, véres mészárszék, amelyben a dolgozók a jószágok”

– fogalmaztak közleményükben a Nemzetközi Marxista Irányzat (IMT) orosz tagjai.

Mint írják, az események következményeként új magasságokba emelkedik az ukrán és orosz sovinizmus, amely évtizedekig is eltartó sebeket ejthet a két nép kapcsolatán. Ezért szerintük a népek megbékéléséért folytatott küzdelemben való részvétel minden kommunista kötelessége és sürgető feladata ma.

„A becsületes orosz kommunisták legfontosabb feladata, hogy közvetlenül ellenezzék Oroszország katonai beavatkozását. Ennek a hadműveletnek az igazolása az «orosz lakosság védelme», a «nácizmus elleni harc», stb. ürügyén az internacionalizmus elveinek közvetlen elárulása. Az, hogy az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjának vezetősége hivatalosan is felajánlotta Putyinnak a donbaszi népköztársaságok elismerését, majd jóváhagyta a csapatok bevonulását és a hadműveletet, a legnagyobb kárt okozta ebben a tekintetben. Érdemes megjegyezni, hogy mindez éppen akkor történik, amikor magának a Kommunista Pártnak a tagjai Moszkvától Vlagyivosztokig elnyomásnak vannak kitéve.”

Címlapkép: Michael Holmes, Twitter