Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Mára zárjuk közvetítésünket

Ez a cikk több mint 2 éves.

Ma hajnalig reménykedhettünk, hogy nem történik meg, de hiába. Vlagyimir Putyin orosz elnök az éjjel hadat üzent Ukrajnának, a reggeli órákban orosz katonák lépték át az ország északi, délkeleti és keleti határait, délutánra számos stratégiai jelentőségű objektumot elfoglalt vagy megsemmisített az orosz sereg. Az ukrán egészségügyi minisztérium közlése szerint estére 57 ukrán katona és civil vesztette életét, több mint 100 orosz áldozatról számolnak be.

Az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb európai fegyveres konfliktusa bontakozik ki a szemeink előtt.

A mai napon kollégáinkkal igyekeztük a legfontosabb fejleményeket figyelemmel követni és interpretálni. Írtunk az orosz sajtó, az ukrán kormány és az atlanti szövetség reakcióiról, és kiemeltük az internacionalista baloldal háborús provokációt és imperialista háborút elítélő reakcióit is.

Ott voltunk az orosz nagykövetség előtti spontán szolidaritási gyűlésen, és az ellenzék délutáni tüntetésén is.

És ami ezekben a napokban a legfontosabb: próbáltuk figyelemmel követni az ország keleti határain kialakuló menekültválságot, amire a következő napokban kiemelt figyelmet fogunk fordítani, csakúgy mint az állami szervek készültségére. Könnyen lehet, hogy – csakúgy mint 2015-ben – a magyar lakosság széles rétegeinek kell vizsgát tennie emberségből, akár a magyar kormány ellenében is.

A Mércén holnap folytatjuk a közvetítést.

Ezen a ponton szoktuk megjegyezni, hogy a Mérce csak olvasói jóvoltából működhet. Ha teheted, támogasd munkánkat rendszeresen, avagy egyszeri összeggel. Köszönjük a figyelmet!