Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

László Zoltánnal, a Vasas Szakszervezet alelnökével beszélgettünk az autós felvonulás közben

Ez a cikk több mint 2 éves.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség tanárokkal szolidaritó autós felvonulása közben László Zoltán autójába ültünk be, őt kérdeztük a szakszervezetek helyzetéről.

A Vasas Szakszervezetek alelnöke szerint a tanárokkal azért is kell szolidaritást vállalni, mert általános mai dolgozói tapasztalatokat élnek meg. Sok munkáltató arra játszik László Zoltán szerint, hogy elvárják a munkát, de jogokat nem nagyon adnának.

„Ilyen az EMMI is, aki elvárná, hogy tanítsanak a tanárok a sztrájk alatt. Azaz dolgozzanak sztrájk közben is a tanárok, ami nonszensz, ráadásul ingyen. Róka fogta csuka helyzet.”

A politizálásról azt mondta el László Zoltán, hogy az nem olyan, mint a sakk, hogy akkor leülünk most leülünk politizálni. Ugyanis  minden politika, ami a társadalomban van, nem lehet eltávolodni tőle. Az emberek viszont keverik a pártpolitikát a politikával. A Vasas Szakszervezet tagjai sokféle pártpolitikai nézet mentén értelmezik a világot, ezért nem lehet egy konkrét párthoz kötni. Ami közös: munkavállalói érdekek. Ez pártpolitikán túli, de nem apolitikus kérdés.

A rabszolgatörvényt hatalmas barbárság volt meghozni László szerint. Minden dolgozó érdeke ellentétes a rabszolgatörvénnyel, mégis, mostantól a kormány minden, a rossz törvényeknek ellenállót pártpolitikai bélyeggel lát el, kormányellenesnek bélyegzik.