Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egyre többen vállalnak szolidaritást a sztrájkoló tanárokkal

Ez a cikk több mint 2 éves.

Sorra érkeznek a hírek a tanárokkal szolidaritást vállaló szervezetekről, intézményekről. Az elmúlt egy órában szolidaritást vállalt a Magyar Orvosi Kamara, az Akadémiai Dolgozók Fóruma és az Erzsébetvárosi Dob Óvoda is.

„A mindenki számára hozzáférhető minőségi oktatás és minőségi egészségügyi ellátás a társadalmi jólét alapja. Ezért a Magyar Orvosi Kamara szükségesnek tartja, hogy minden gyermek és tanulni vágyó fiatal hozzáférjen a minőségi oktatáshoz, ahogyan fontosnak tartja azt is, hogy a magyar emberek – korosztálytól függetlenül – egészségben éljenek. Ezért szolidaritást vállalunk a pedagógusokkal, akik az előbbiért, és az egészségügyi szakdolgozókkal, akik velünk, orvosokkal együtt az utóbbiért felelősek.” – írja a Magyar Orvosi Kamara.

Az Akadémia Dolgozók Fóruma kiállásában úgy fogalmaz:

„A közoktatás nemzetünk alapja, éppen ezért minden pedagógus és a közoktatás többi dolgozója is megérdemli a méltó bért, a megbecsülést és a szakmai autonómiát. A pedagógusoknak – mint minden dolgozónak – joguk van ahhoz, hogy munkakörülményeik ellehetetlenülésére sztrájkkal is felhívják a figyelmet. Minderre tekintettel megengedhetetlen, hogy a minisztérium és más állami szervek a joggal visszaélve különféle trükkökkel akadályozzák a pedagógusok sztrájkjogának érvényesítését.”
Címlapkép: Fotó: a Mérce egy olvasója