Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Az EMMI-nek siker, hogy sokakat sikerült megfélemlíteni?” – László Zoltán az EMMI-ről és a dolgozói szolidaritásról

Ez a cikk több mint 2 éves.

Továbbra is László Zoltánnal tartunk az autós felvonuláson, a Vasas Szakszervezetek alelnökét az EMMI közleményéről és a szakszervezetek közötti kapcsolatról kérdeztük.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a pedagógusok egyötöde vett részt a sztrájkban. László Zoltán szerint ez magas szám, ahhoz képest, hogy ez EMMI határozottan próbálta megfélemlíteni a tanárokat.

„Az EMMI-nek siker, hogy ennyien vették részt? Siker, hogy sokakat sikerült megfélemlíteni?”

Az EMMI szerint a szakszervezetek jogtalanul szervezték meg a sztrájkot, az törvénytelen. Nem nagy állítás, hisz a magyar sztrájktörvény meglehetősen ki van herélve, és a legtöbb sztrájk könnyen jogszerűtlenné válik. Mégis, valószínűleg ez a sztrájk most jogszerű volt. László Zoltán szerint akár jogszerűtlen volt, akár nem, az EMMI fenyegetődzése felháborító.

„Nem tetszik, hogy ilyen hangnemben nyilatkozik egy felelős minisztérium.”

A szakszervezeti alelnök úgy látja, az ipari szakszervezetek emiatt is álltak ki most a tanárok mellett. Ahogy korábban nagyon sok pedagógus állt ki mellettük a rabszolgatüntetések idején, és ki fognak a jövőben is. Egy csomó kérdésben egyezik ugyanis az ipari munkások és a tanárok érdekei László szerint: az anyagi kihívások ugyanazok.

A kérdéseink közben körbeért a konvoj, köszönjük László Zoltánnak, hogy vele tarthattunk!