Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az autós felvonulás nem csak a pedagógusokról, hanem minden dolgozóról szól

Ez a cikk több mint 2 éves.

Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) alelnöke a Mércének nyilatkozott a szakszervezet autós felvonulásáról. felhívta a figyelmet, hogy a mai demonstráció nem csupán a pedagógussztrájkkal való szolidaritásról szól, hanem az igazságos munkabérekről is minden dolgozó számára.

,,Nagyon sok helyen a bértárgyalások ugyan megkezdődtek, de nagyon alacsony bérajánlatokat kaptunk a cégektől. Ez egy erődemonstráció annak érdekében, hogy a jövőben sikeres béralkuk szülessenek 2022-re.”

Nem a pedagógusok sztrájkja volt az egyetlen, ahol a kormány megpróbálta az elégséges szolgáltatások körét úgy meghatározni, hogy a munkavállalók gyakorlatilag sztrájk alatt is teljes munkaidőben dolgozzanak. A légiirányítók sztrájkjánál a munkáltató hasonló álláspontot vett fel az érdekképviselettel szemben. Székely Tamás szerint a jelenség nem egyedi. Az alelnök szerint ez a hozzáállás elfogadhatatlan, és egy esetleges kormányváltás alkalmával az új kormányzatnak törekednie kell arra, hogy a jelenlegi sztrájktörvényt mihamarabb módosítsa.

Címlapkép: Székely Tamás beszédet mond a rabszolgatörvény elleni tüntetésen 2018. december 8-án. Fotó: Csoszó Gabriella / Free Doc