Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

,,A kormány a sztrájkolókat nem partnerként, hanem ellenségként kezeli” – az ellenzék is sajtótájékoztatót tartott a pedagógussztrájkról

Ez a cikk több mint 2 éves.

Az ellenzéki összefogás ma délután szintén sajtótájékoztatót tartott online a közoktatással és a pedagógussztrájkkal kapcsolatban.

Csányi Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint annak ellenére, hogy rengetek fenyegetést kaptak a fenntartóktól, rengetegen részt vettek a sztrájkban, amelynek még úgy véli, lesz folytatása. Csányi hozzátette, az ellenzék bérfejlesztési javaslatában 50%-os fejlesztést terveznek nem csak a tanárok, de az oktatást segítő szakemberek számára is.

„El fogjuk törölni a Klebelsberg Központot, visszaadjuk az önkormányzatoknak és a pedagógusoknak visszaadjuk az önrendelkezési jogát!” -jelentette ki Erőss Gábor. A Párbeszéd politikusa szerint az esélyegyenlőségre is nagyobb hangsúlyt kell fektetni a közoktatásban.

Tóth Endre, az ellenzék oktatáspolitikusa emlékeztetett, hogy számos esetben fenyegetés illetve megfélemlítés érte az intézményvezetés és a minisztérium részéről a sztrájkoló pedagógusokat. A momentumos politikus elmondta, az ellenzék olyan kerettantervet tervez bevezetni, amely sokkal nagyobb szabadságot adna a pedagógusoknak és amelyben többek között visszahoznák a szabad tankönyvválasztás jogát is. Hohn Krisztina, az LMP politikusa szerint  növelni kell a szociális dolgozók és iskolapszichológusok létszámát is az intézményekben

,,A kormány a sztrájkolókat nem partnerként, hanem ellenségként kezeli.”

– Jelentette ki Arató Gergely. A DK politikusa felszólította  a kormányt, hogy ne félemlítse meg a demonstrációban résztvevő tanárokat és intézményi dolgozókat.