Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony Gergely: „Nem a miniszterelnöknek van országa, hanem az országnak van miniszterelnöke”

Ez a cikk több mint 2 éves.

Barabás Richárd leendő miniszterelnökként konferálta fel Karácsony Gergely főpolgármestert.

Karácsony Gergely felidézte a Tienanmen téri, tankokat megállító kamasz híres képét, mely éppen 32 éve készült. Az ezt követő vérontás ellen fideszes aktivisták is tiltakoztak, emlékeztetett a főpolgármester.

Fotó: Mérce.

Karácsony világossá tette, hogy nem a kínai emberek ellen, és nem is Kína ellen tüntetnek, legfőképp nem a budapesti kínai közösséggel van bajuk a tiltakozóknak.

A Diákvárost akarjuk, és az 500 milliárdból felépített elitegyetemet nem akarjuk, ez ilyen egyszerű.

A Fudan ügye Karácsony szerint a korrupció, az eladósodás és a lakhatás kérdésén is túlmutat.

„Uralkodhatnak-e Magyarországon olyanok, akik a politikát uralkodásként fogják fel, és nem szolgálatként, akiknek csak a hatalom a fontos? Dönthet e a kis ország a sorsáról, leszünk-e szabad nemzet?”- kérdezte Karácsony. „A Fudan-ügy a Fidesz végső erkölcsi öngyilkossága” – sumázott a főpolgármester.

Kritizálta a kormányt, amiért az EU-tól nem venne fel a koronavírus utáni újjáépítés érdekében hitelt, csak a kínai államnak adósodna el.

Rámutatott arra az ellenmondásra, ami a Fidesz „keresztény értékei”, és aközött feszül, hogy kifogásolják, amiért az ellenzék egy keresztény püspökről nevez el utcát.

Nincs pusztítóbb, károsabb és visszataszítóbb, mint az a hatalom, aminek semmilyen erkölcsi célja nincs, mint a hatalom, ami önmagáért van, ami a többség helyett a keveseket szolgálja, az 1%-ot a 99% helyett. Bibó Istvánra utalva azt mondta, „a hatalom, aminek nincsen erkölcsi célja, ma Magyarország legnagyobb problémája”.

Karácsony szerint az ellenzék célja nem a jobboldal legyőzése, hanem az, hogy az 1% uralmát leváltsák a 99% uralmára, a Fidesz-szavazók érdekében is.

„A hatalom embereinél is erősebb az emberek hatalma. Nem a miniszterelnöknek van országa, hanem az országnak van miniszterelnöke.”

Fotó: Mérce.

„A Fudan-üggyel kezdjük meg Magyarország visszafoglalását.” – mondta Karácsony, aki szerint a Tienanmen téri „suta kamaszról” kell elszántságban példát vennie az ellenzéknek, amikor a Fidesz akarja osztani őket.

Arra kérte a megjeleneket, hogy menjenek el a Fudanról szóló konzultációra, vegyenek részt az előválasztáson, támogassák a győztest, és menjenek el szavazatszámlálónak, 2022 áprilisában pedig vegyenek részt a választáson.