Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jámbor András: Ha kell, odaláncoljuk magunkat, de a Fudan egyetem nem fog megvalósulni!

Ez a cikk több mint 2 éves.

Kossuth tér A kossuth téri beszédek sorát Jámbor András, a Mérce volt főszerkesztője, a tüntetés főszervezője, a Szikra mozgalom képviselőjelöltje kezdte.

Úgy fogalmazott, a kormány azt akarta, hogy ne tüntessünk addig, amíg el nem fogadták a Fudan-törvényt, de mint azt az összegyűlt tömeg is mutatja:

„Ez nem sikerült! Kicseleztük őket!”

Azt szeretné, hogy az a mosoly, ami most kiült az arcokra, egy év múlva a választásokon is az arcokon maradjon majd, amikor elmondhatjuk: „12 év után elkergettük Orbán Viktort”.

Szerinte sok apró tettre lesz szükség, hogy a 10 ezerről mostanra alig 4 ezer fősre csökkent Diákváros megmaradásáért küzdjünk, aminek mostanra szinte az egész területét elnyerte a Fudan egyetem.

Fotó: Mérce.

Jámbor Józsefvárosból indult, így tudja, hogy sok helyen nem a múlt, hanem a jelen a folyosó végén lévő WC, sokaknak éveket kell várniuk bérlakásokra.

Fiataloknak, családoknak, dolgozóknak okoz gondot a lakhatási költségek előteremtése havi szinten, ezért szimbolikus a Fudan egyetem esete, amiben a kerület lakóinak lakhatási lehetőségeinek javulását lehetetlenítik el a hitelből épülő egyetem javára.

Ha kell, odaláncoljuk magunkat, ha kell, sátortábort építünk, de ez a terv nem fog így megvalósulni.

„Mi nem arról álmodunk, hogy a feleségünk cége négy hónap alatt 340 millió forintot termel ki a közös pénzből, hanem hogy a gyermekünknek lesz hol laknia.”

Jámbor szerint hazudnak az embereknek, akik azt mondják, Orbán vagy Gyurcsány a kérdés. A kérdés az, hogy jövőre Robin Hoodként visszaszerezzük-e az Orbán oligarchái által elrabolt pénzt, hogy azt visszaforgassuk a köz javára.

Jámbor András felhívta a jelenlévőket, hogy csatlakozzanak az előválasztási kampányokhoz.