Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A szükségállapot ellenére délutánra tüntetést hirdettek Lód városában

Ez a cikk több mint 2 éves.

A vegyesen, zsidók és arabok lakta Lódban kedden szükségállapotot kellett kihirdetni, miután palesztin tüntetők felgyújtottak egy rendőrségi épületet. A városban az után durvultak el a zavargások, hogy egy izraeli arab férfit meglőttek, aki belehalt a sérüléseibe. Egy zsidó gyanúsítottat letartóztattak az ügyben, akinek a szabadon bocsátásáért hirdettek ma délutánra tüntetést.

A tüntetésre a Twitteren közzétett felhívásban a gyanúsított bírósági meghallgatásának helyszínéhez hívják a támogatókat helyi idő szerint 14:30-ra, a szöveg szerint „nem lesznek némák az igazságtalansággal szemben.”

A városban jelentős a rendőri készültség, ahogy az alábbi videón is látszik:

Időközben az izraeli védelmi erők (IDF) és a belbiztonsági szolgálat műveleteket hajtottak végre a Hamász számos vezetője ellen, közölte az IDF szóvivője szerdán. A Hamász katonai parancsnokságának központi tagjait és a szervezet katonai vezetőjének, Mohammed Def közvetlen munkatársait támadták.

A támadások tehát mindkét irányba folytatódnak, miközben az Izraelen belüli zavargások is nagy valószínűséggel újult erőre fognak kapni. Az élő közvetítésünket azonban egyelőre felfüggesztjük, a nap folyamán hosszabb összefoglalóval jelentkezünk még a fejleményekkel kapcsolatban.