Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Teknősös, szivárványos és mákos gubás viccekkel zárta évértékelőjét a miniszterelnök

Ez a cikk több mint 4 éves.

várkert bazár A 2022-es választási taktikáról faggatják sokan Orbán Viktort, aki a témával kapcsolatban igazán érzékletes képekkel és viccekkel örvendeztette meg a hallgatóit.

Rögvest azzal is kezdte, hogy e témával kapcsolatban egyik kedvenc politikai filozófusát idézte: Muhammad Alit. Akinek meg is fogadja a tanácsát:

„Lebegjünk, mint a pillangó, és szúrjunk, mint a méhecske” – osztotta meg a 2022-es választási taktikát Orbán. Majd szerényen hozzá is tette: szúrni már tudnak, lebegni még nem, „de a kampány kezdetére meglesz az is.”

Mivel a kormány nem dugja homokba a fejét, látják, hogy mit művel az ellenzék. A miniszterelnök szerint jelenleg „fű, fa, virág, tücsök és bogár” is bekerülhet az együttműködésbe, aminek egyetlen célja, hogy visszajuthassanak a hatalomba.

Azt is látjhák, hogy az ellenzék már próbálgatja a közös szerelését, ami a miniszterelnök ízléséhez mérten kissé avantgarde:

„Alul kisnyilas gatya, fölül vörös mellény, rajta szivárványszínű kitűző” – összegzett Orbán.

Gigataps.

Az ováción felbuzdult miniszterelnöknek a helyzetről eszébe is jutott a vicc, amiben a székely ember életében először lát teknősbékát, és megjegyzi: Ez most vagy valami, vagy megy valahová.”

Giganevetés.

A miniszterelnök szerint azt, hogy egy párt hová megy, a programjából lehet kiolvasni (itt nem nevetett senki, pedig igazán izgalmas lett volna, ha valaki megpróbálja felidézni a Fidesz-KDNP legutóbbi két országgyűlési választásra írt programját), de a lényeg, hogy Orbán sajnos nem tud kiigazodni az ellenzék programján.

Erről megint eszébe jutott egy jó vicc, amiben a friss feleség közli a férjével, hogy ő csak mákos tésztát és csirkepörköltet tud főzni. „És ez melyik?” – néz bele a tányérba a férj, Orbán hallgatósága pedig könnyesre kacagja magát.

„Hát így állunk ellenfeleinkkel 2 évvel a választás előtt” – szomorkodott a miniszterelnök a politikai élet nehézségei miatt.

Most az a feladat, hogy felkészüljünk a próbatételekre, nehogy nehézségek „üres kamrával és száraz puskapor nélkül ne találjanak minket” – intett óvatosságra mindenkit Orbán.

„Csak annyit akarhatunk, de azt a következő évtizedben is akarjuk, hogy a magyarok jólétben és biztonságban gyarapodjanak, saját hazájukban. Ne szemérmeskedjünk: elődeink komoly áldozatokat hoztak, és mi is keményen dolgozunk. Többet adtunk a világnak, mint amennyit kértünk. Mutassuk meg, hogy aki a magyaroknak vermet ás, maga esik bele. Sok nagy csatát vívtunk sikeresen. Ilyen 100 év után itt állni annak a bizonyítéka, hogy az úristennek tervei vannak a magyarokkal Mondhatom: készen állunk a hívásra.” – sorolta záró közhelyeit a miniszterelnök.

Hogy aztán végezetül egy klasszikussal fejezze be:

„Magyarország mindenek előtt, az úristen mindenek felett. Hajá Magyarország, hajrá magyarok.”