Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A nemzeti konzultáció és Gyöngyöspata is előkerült

Ez a cikk több mint 4 éves.

várkert bazár „Ezt a 10 évet szó szerint együtt csináltuk végig. Ha jól számolom 8 nemzeti konzulátcióban döntöttünk együtt” – büszkélkedett Orbán.

„Az, aki bennünket akar kioktatni demokráciából, mutasson legalább csak valami hasonlót. Lassan megszoktuk, hogy aki nem úgy táncolt, ahogy a liberálisok elvárják, populista – ami a osztályellenség modern verziója” – jegyezte meg a miniszterelnök, igazi derültséget, nagy kacagást  kiváltva hallgatóiból.

Csakhogy a miniszterelnök szerint aki ígéreteket tesz, és azokat telkjesíti is, az nem populisra, hanem demokrata.

„Mi, magyarok ide soroljuk magunkat.”

Orbán szerint most is a kényszer viszi őket a konzultációba: a döntéshozók számára ugyanis az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak a becsületes emberek jogainál – magyarázta a helyzetet. És ez „a veszedelmes jelenség Magyarországot is elérte”. A miniszterelnök szerint komoly vitákra és nemzetközi támadásra számíthatunk ebben az ügyben, ezért van szüksége a kormánynak a nemzeti konzultáció adta megerősítésre.

Még egyszer kifejtette, hogy „nem nézhetjük tovább”, ahogy külföldről finanszírozott, Soros-hálózatos szervezetek perek tömkelegét indítják, hogy a magyarok pénzéből a bűnözőknek és maguknak sokat szakítsanak.

Nem akart elmenni szó nélkül a gyöngyöspatai ügy mellett sem a miniszterelnök, és az évértékelőről is tisztelettel köszöntötte a gyöngyöspataiakat.

„Egy bírói ítélet felkavarta a közvéleményt, amikor szegregációra hivatkozva ítélt meg pénzt a romák egy részének, ráadásul az önkormányzat pénzéből, amivel csődbe juttatnák az egész kisvárost” – foglalta össze a helyzetet.

Orbán szerint különösen szerencsétlen, hogy mindez pont akkor történik, „amikor a cigány családok egy része elindult az életmódváltás útján”.

Mire gondolt Orbán? Arra, hogy tízezrek vállaltak közmunkát, és utána ki is léptek a nyílt munkaerőpiacra.”Segély helyett munkából élnek, rendesen nevelik a gyerekeiket, és ezzel elnyerték az elismerésünket.”

A miniszterelnök nagy szerénységgel jelezte:

„Köztudott, hogy a kormány nyíltan vállalta, és nekem személyes ügyem is, hogy a szegénységet felszámoljuk Magyarországon.”

Ráadásul szerinte erről társadalmi közmegegyezés is van, és ebbe vágott bele a bírói ítélet villáma.

„Mondanom sem kell, az eljárást kezdeményező szervezetet Soros pénzeli. Láthatják, nincsenek véletlenek.”

Orbán Viktor azonban azt mondta: továbbra is hisznek egy mindenki számára biztonságos Magyarországban,nem tűrik el, hogy a származás, etnikum stigmát jelentsen, de előnyt sem adhat senkinek.

„A pénzért pedig mindenkinek meg kell dolgoznia.”