Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szerény részvétellel zajlik a dunaújvárosi időközi választás

Ez a cikk több mint 4 éves.

Dunaújváros A délután 1 órás részvételi adatok alapján mérsékelt a választói érdeklődés a mai Fejér megye 4. számú OEVK-ban tartott időközi választás iránt, legalábbis a 2018 áprilisi adatokhoz képest, amikor ugyanekkor 44,61% volt a voksoláson megjelentek aránya. Ez a szám vasárnap 16,6%.

Az egyes településeken mért szavazási hajlandóság alapján lehet következtetni arra, hogy a Fidesz által támogatott jelölt, a Kálló Gergely ellen induló Molnár Tibor stratégiája, jelesül, hogy inkább a kisebb településeken mozgósított (miközben Kálló az októberben meghódított, legnépesebb Dunaújváros lakosait buzdította inkább), bevált-e.

Az időközi választásról Bogatin Bence írt elemzést pénteken a Mércére.

Rácalmáson a 15,73% a megjelentek aránya, ami kissé elmarad az idei átlagtól, Adonyban 12,53%, Ercsiben kerek 10%, Pusztaszabolcson 10,39%. Dunaújvárosban ehhez képest 19,47% az arány eddig, tehát (persze nem meglepő módon) itt átlag feletti a részvétel.

Címlapkép: Választási plakátok a Fejér megyei 4-es választókerület időközi választására Dunaújvárosban, 2020. február 16-án / Fotó: Bogatin Bence, Mérce