Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán szerint sohasem éltek olyan jól a magyarok az elmúlt száz évben, mint most

Ez a cikk több mint 4 éves.

várkert bazár A rövid gyöngyöspatai kitérő után Orbán az elmúlt száz év értékelésére tért vissza. „Azt fogják gondolni, hogy szégyentelenül dícsérem a saját lovamat”, vezette fel állítását a kormányfő, majd kijelentette, mégis dícsérni fogja teljesítményét, mert az „a magyarok teljesítménye”, noha szerinte a magyarok „nem hisznek a saját szemüknek sem.”

Ezek után kijelentette:

„Az utóbbi tíz évünk volt a legsikeresebb tíz év az elmúlt száz év magyar történelmében.”

Ehhez hozzátette, a történelem egyik leghosszabb növekedési időszakát éljük át jelenleg, a válságkezelés után ez évi átlag 3,8%-os GDP-növekedést értünk el, szerinte „eladósodás nélkül” a „pénzügyi egyensúly” fenntartásával. Orbán kiemelte, a „külső és belső egyensúly fenntartása melletti belső növekedés” csak a 2010 utáni időszakra jellemzőek.

Azt is állította, a vagyoni egyenlőtlenségek, ezek szerinte Magyarországon a legalacsonyabbak az Európai Unióban, ezzel együtt nem nőttek, sőt, a „sérülékeny csoportok” ma mind dolgoznak.

Orbán leszögezte, szerinte mindez az alacsony adóknak, és a számos nagyberuházásnak köszönhető. Ez vélekedése alapján annak köszönhető, hogy a keleti országok felé is nyitottak.

„Azok, akik a magyar pedagógusokat, az oktatásunkat gyepálják, lehetnének mértéktartóbbak is!”

-figyelmeztetett Orbán, hiszen felhívta a figyelmet arra, „jól képzett magyar munkásaink” éppen ezekben az iskolákban végeztek.

„több tiszteletet a magyar munkásnak!”

-mondta.

Majd kifejtette, noha sokan aggódnak az autóipar változásai miatt, szerinte az elektromos motorok gyártása (amelyet amúgy robotok csinálnak), a jövőt is biztosítja majd.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd