Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán riadót fújt az évértékelőn

Ez a cikk több mint 4 éves.

várkert bazár „Már nem ülünk fel mindenféle liberális mesének, ami a jó kapitalizmusról, az unióról, a szép globális világrendről szól. A mi nemzetünk tudja: Magyarország az első.” Orbán azoktól, akik ezt nem ismerik el, annyit kérdez:

„Ha nem Magyarország, akkor mi a bánat lehet az első? Maradjunk annyiban: Magyarország mindenek előtt.”

Mivel Orbán szerint Brüsszelt megregulázták, Magyarországot emelkedő pályára állították, érthető, ha vannak, akik már aranykort kiáltanának. De a miniszerelnök szerint de ennek még nem jött el az ideje. Sőt, Orbán szerint az előttünk álló éveket szemlélve „okunk van az aggodalomra.”

Veszélyes jövőt lát a miniszterelnök, így szerinte komoly lépéseket kell tennünk, hogy megvédhessük, amit elértünk.

„Ha haladni akarunk, férfias erőfeszítéseket kell tenni.”

A ránk leselkedő veszélyek közül Orbán hármat is említett: a klímaválságot, a demográfiai katasztrófát és a globális gazdasági válságot. „Riadót kell fújnom ” – aggasztotta hallgatóit a miniszterelnök.

A klímaválság nem új keletű ügy, és azt Áder János köztársasági elnöknek köszönhetjük, hogy mi is értesültünk róla – mondta a miniszterelnök.

„Ha valóban féltjük a földünket, beszéd helyett cselekedni kell”, mondta a miniszterelnök, és nem csak e pozíciójában, de 5 gyermekes családapaként, nagyapaként is aggódott a Föld jövőjéért.

Csakhogy a miniszterelnököt rettenetesen bosszantja az ostobaság, így nem állta meg szó nélkül, hogy fel ne hívja a figyelmet azokra, akik a gyermekvállalást szembeállítják a klímavédelemmel. Leghatásosabban úgy védekezhetünk, ha nem vállalunk gyereket? Ez kész elmebaj! Jó, megmentjük a Földet, de kinek mentjük meg?” – háborodott fel a miniszterelnök.

Majd emlékeztetett arra is, hogy az Alkotmányban is az áll: a jövő nemzedékének felelősséggel tartozunk. Ezért a klíma és természetvédelem keresztény és hazafias kötelességünk is, figyelmeztetett mindenkit, majd bejelentette, hogy a kormány klímavédelmi cselekvési tervet alkotott. Így lesz faültetési program, növelik a naperőművek kapacitását, betiltják az egyszer használatos műanyagokat, felszámolják az illegális szemétlerakókat és támogatják az elektromos autók vásárlását.

Hurrá.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt