Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán: „Legyünk modernek és szexik!”

Ez a cikk több mint 4 éves.

várkert bazár Ezt a miniszterelnök annak kapcsán mondta, hogy szerinte a Google Analytics 10. legnépszerűbb keresése 2019-ben a „babaváró hitel”, amelynek döntő többségét vidékiek vették fel, és csak 18 %-ban fővárosiak. Szerinte a teljes családvédelmi akcióterv, az otthonápolásért tett intézkedések, a mesterséges megtermékenyítés segítése óriási siker, ennek eredményeként pedig „90 ezer gyermek született meg, a házasságkötések száma a csúcson, a válások és a terhességmegszakítások mértéke történelmi mélyponton van.”

Azonban figyelmeztetett, mivel a népességcsökkenés nem állt meg, ezért „a magyar még mindig veszélyeztetett fajta.”

Ezért úgy gondolja, „át kell lépnünk a Rubiconon” ahol a gyermeket vállalók anyagilag jobban járnak, mint „a gyermek nélküli életet választók.”

Kiemelte, a 4 gyermekes anyák számára bevezetett SZJA-mentességet a 3 gyermekes anyákra is ki kellene terjeszteni, a szülést követően pedig jó fizetést kell adni az anyáknak. Arról viszont nem beszélt, mindezek az intézkedések mikor és hogyan történhetnének meg. Ennek a kormányfő szerint legfőbb oka, hogy „addig nyújtózkodhatunk, amíg a takarónk ér.”

Ezek után Orbán a rátért a „baljós árnyakra” is. Arról beszélt, az eurózóna az utóbbi időben megállt, ez pedig súlyosan érintheti Magyarországot.

„A magyar áruk mintegy 85%-a” Európába irányul. Ezért szerinte a kérdés csupán az lehet, „milyen mértékben lesz a mi bajunk” Németország előrelátható gazdasági problémáinak csoportja.

Szerinte a nyugaton keletkező problémák fenyegetik Magyarország gazdaságát, de szerinte a kisvállalkozási és munkát terhelő adókat majd tovább csökkentik, valamint megőrzik a nyugdíjak mértékét.

Ugyanakkor hozzátette, fontos a munkahelyek megőrzése és modernizálása is. Az USA és Kína azonban „lehagyja az EU-t” innovációban és honvédelemben is lemaradt, csakúgy mint a miniszterelnök szerint a „civilizációs küldetéstudatban is.”Ezenkívül szerinte magasabb adókkal és „szocializmussal” az EU versenykorlátozó tevékenysége a fő probléma.

Szerinte mindezek miatt nem is érdemes az euró bevezetését megfontolni.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt