Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Már lassan zárjuk a közvetítést

Ez a cikk több mint 4 éves.

Mozgalmas nap volt a parlamentben, a kétharmad egy sor igen kérdéses törvényt fogadott el a szájzártörvénytől az ellenzéki önkormányzatok mozgásterének korlátozásán át az igazságszolgáltatás átalakításáig. Erről a lenti posztjainkban mind olvashattok bővebben is.

Orbán Viktor is ott volt az ülésteremben, így az ellenzéki képviselőknek alkalmuk nyílt kérdésekkel szorongatni a miniszterelnököt, aki szokása szerint főként csak kitérő válaszokat adott. A nap legerősebb mondása talán Csárdi Antal LMP-s képviselő volt, aki „nőverő KDNP-sekről” és „kurvázó kormánypártiakról” beszélt, amiért kapott is egy intést az ülést vezető Lezsák Sándortól.

A mozgalmas nap egy kisebb tüntetéssel zárult, amely a hajléktalan emberek hatósági vegzálása ellen állt ki.

Az Országgyűlés még most is ülésezik, sőt a napirendi pontok számosságát látva, feltehetően éjszakába nyúlóan fognak folyni a viták. Utolsó napirendi pont a kulturális intézményrendszer átalakítására vonatkozó, villámgyorsan benyújtott javaslat. A törvényjavaslat óriási felháborodást váltott ki és több vitás pontját vissza is vonta a Fidesz, ám még így ad okot aggodalomra. A parlamenti vitára várhatóan csak éjszaka kerül sor, és holnap már szavaz is róla az Országgyűlés.

Erről majd holnap reggel számolunk be.

Köszönjük a mai figyelmet, a nap híreit tovább követi a Mérce.