Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

V. Naszályi Márta borítja a budavári lakásmutyit

Ez a cikk több mint 4 éves.

V. Naszályi Márta, az I. kerület újonnan megválasztott ellenzéki polgármestere – aki jó ideje foglalkozik a helyi lakhatási problémákkal és visszaélésekkel – tisztségét betöltve elsőként a kerület lakásállományát szeretné felmérni, adatigénylései ellenére ugyanis a lakásbérleti szerződések egy részéhez eddig nem fért hozzá. Polgármesterként most már ráláthat a budavári bérlakásmutyi minden részletére, ennek ismeretében pedig végre kidolgozhat egy valóban igazságos és méltányos bérlakásrendszert a kerületben.

A polgármester a 24.hu-nak arról beszélt, szerinte két dologra van szükség:

  • a közvélemény számára felháborító ügyeket rendezni kell, az igazságtalanságokat meg kell szüntetni, jóvá kell tenni,
  • olyan helyzetet kell teremteni, hogy többé ne önkényes döntések szülessenek, hanem méltányos és átlátható folyamatok során lehessen lakáshoz jutni, és mindenki előre tudhassa, hogy mire számíthat.

V. Naszályi egyébként nem csak a bérlakások, hanem az önkormányzat minden szerződését felül fogja vizsgálni és nyilvánossá fogja tenni.

„Nem szeretnénk egy „Bayer, Palkovics, Nagy Gábor Tamás rendeletet”, hanem valóban rendszerszintű rendeletet szeretnénk hozni, ami méltányos a kerületben élőkhöz”

– mondta a lapnak V. Naszályi a kerületben olcsó önkormányzati bérlakáshoz jutó kormányközeli személyekre utalva.