Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

És akkor búcsúzzunk el a MIÉP-től is

Ez a cikk több mint 4 éves.

Tegnap estig volt egy település Magyarországon, ahol a Magyar Igazság és Élet Pártja (bizony, bizony, a MIÉP) adta a polgármestert.

Nem is akárkit: Tiszaeszlár első embere egyenesen a MIÉP elnöke is egyben, Nagy Tibor legutóbb egyébként az EP-választás előtt volt aktív, amikor is a MIÉP, a Mi Hazánk és a Független Kisgazdapárt közös listával indult, „Nemzeti Összefogás” fedőnév alatt.

Nem véletlen, hogy épp május 21-re hirdetett meg Toroczkai László, a Jobbikból kivált, szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom elnöke Törökszentmiklósra egyenruhás felvonulást, egy helyi, dohánybolti garázda atrocitás után. Itt mutatták be a „zászlót bontó” új „Nemzeti Légiót” is a nyilvánosságnak.

Nagy Tibor Törökszentmiklóson beszédet mond 2019. május 21-én.

És itt szólalt fel Nagy Tibor, Tiszaeszlár akkor még regnáló polgármestere is, olyan érdekfeszítő statisztikai adatokkal hergelve közönségét, mint például:

„a szabolcsi kórházakban 10-ből 8 újszülött már cigány.”

Kissé meglepő módon a MIÉP honlapján még mindig az EP-választásra való buzdítás szerepel legfelül az „Aktuális” fül alatt.

Pedig Nagy újra nekifutott Tiszaeszlárnak, hiszen 2006 óta vezette a települést. Igaz, korábban függetlenként, és csak 2014-től a MIÉP színeiben (a párt 2017-ben választotta vezetőjévé).

Most viszont kénytelen lesz elbúcsúzni a polgármesteri széktől: szorosan ugyan (alig 39 szavazattal), de kikapott független kihívójától, Vajda Lászlótól.

Így a szélsőjobboldali  MIÉP elbukta az utolsó olyan helyet is, ahol politikai hatalmat gyakorolhattak az országban.