Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Fidesz mellett agitált egy szavazóköri delegált Tiszavasváriban, a választási bizottság elmarasztalta

Ez a cikk több mint 4 éves.

Tiszavasvári A választási bizottság fideszes tagja nyíltan a kormánypárt mellett agitált Tiszavasvári egyik szavazókörében. A helyi választási bizottság a jogsértést is megállapította, a delegáltat eltiltották a jogsértés folytatásától.

A Közös Jövőnk – Tiszavasváriért helyi ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje, Dr. Kiss Krisztián 10 óra után közölte Facebook-oldalán a nyilvánossággal, hogy kifogással élnek a helyi választási bizottságnál, amiért

„a 10-es számú szavazókörben a fideszes delegált a beérkező roma szavazóknak folyamatosan, fennhangon mondja, hogy a fideszre akarsz szavazni, ugye?”

A polgármester-jelölt szerint a Fidesz így gyakorol nyomást „a megfélemlített emberekre”.

A helyi választási bizottság nem sokkal később helyt is adott a kifogásnak, megállapította a jogsértést és eltiltotta a fideszes delegáltat a további jogsértéstől.

A tiszavasvári helyi választási bizottság határozata

A 2018-ban, a korábbi polgármester Fülöp Erik parlamentbe jutása miatt megtartott időközi polgármester-választáson Szőke Zoltán, a Fidesz jelöltje éppen azokban a szavazókörökben tudott nyerni – mint a Széles úthoz tartozó 10-es – amelyek a roma szegregátumokat foglalják magukba. A tiszavasvári helyzetről cikksorozatban számoltunk be az elmúlt hetekben.

Címlapkép: A 2017-ben felújított bűdi focipálya. Fotó: Papp Fanni