Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Borkai Zsolt ajánlásával” – matricák jelentek meg a Tarlós-plakátokon

Ez a cikk több mint 4 éves.

A VIII. kerületben Tarlós István főpolgármester több választási plakátján is az alábbi feliratot tartalmazó matricák jelentek meg:

„FIDESZ – Borkai Zsolt ajánlásával”

(Fotó: Mérce)

(Fotó: Mérce)

A matricák az elmúlt egy hétben kibontakozó győri botrányra utalnak, amely azután robbant ki, hogy egy névtelen blog felvételeket tett közzé Borkai Zsolt győri polgármester adriai jachtozásáról. A szexuális jeleneteket tartalmazó felvételek nyomán a sajtó a Borkai-család és üzleti kör több gyanús ügyletét is feltárta.

A Fidesz meglehetősen visszafogottan kommunikál az ügyről, a kormánypárti médiában hosszú napokig említésre sem került a Borkai-botrány.

Csütörtökön Tarlós István megszólalt az ügyben: az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, szerinte Borkai méltatlanná vált tisztségére. A főpolgármester elmondta, sokan, sokat és tisztességen dolgoztak azért, hogy teljesítményt mutassanak fel, erre most Borkai Zsolt „előállítja ezt a helyzetet, mások, bizonyos mértékig az egész közössége kontójára”.

„Nem érzi, hogy mi lenne a kötelessége?” – vonta kérdőre Borkait Tarlós, aki azt is megjegyezte, attól fél, hogy Budapesten is vannak emberek, akiket elgondolkodtat az eset.

Címlapkép: Mérce