Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gajda Péter: A Fidesznek külön stábja van a lejáratásomra

Ez a cikk több mint 4 éves.

Azután, hogy Karácsony Gergely tegnap rá bízta a kispesti Lackner ügy rendezését, Gajda Péter a Népszavának adott interjúban elmondta, „ha valóban Lackner Csaba látható a múlt héten megjelent felvételeken, akkor felszólítja, hogy adja vissza a mandátumát és távozzon a közéletből”.

A kiszivárgott hang- és videó felvételeken Lackner Csaba látható amint egy pakk fehér port szárogat majd rendez bankkártyával csíkokra. A videót egy hangfelvétel követte, amin állítólag szintén a szocialista politikus hallható ahogy sikkasztási és korrupciós ügyekről beszél.

A HírTv és a Magyar Nemzet birtokába került hanganyagokon Lackner arról beszél, hogy „Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában is azt mondják, hogyha te évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy.” Szóba kerül a kerület volt vagyonkezelője Kránitz Krisztián is, aki állítólag a kapzsisága miatt veszett össze párttársaival. Lackner azt mondja róla, hogy már nyugodtan nyugdíjba mehet, „már megkeresett a 200-250 milliót”. Az egyik felvétel szerint Kránitz és Gajda között egy elszámolási vita miatt romlott meg a viszony, mert „Krinyónak (Kránitz) tizenkét millió jutott míg Gajdnak csak három”.

A Magyar Nemzet ügynek szentelt ötrészes(!) cikksorozatában előkerül a kerületi MSZP-s Somogyi Lászlóné férje is, akinek cégei „a kerület nagy nyertesi közt vannak”. A lap szerint ő lehetett a korábbi felvételek vállalkozója, aki akart is adni pénzt, meg nem is a kerület vagyonkezelőjének, végül adott, tizenkét milliót.

Gajda 2006-óta a kerület polgármestere, szerinte az volt a legnyugodtabb kampány, a 2010-es és 2014-es választások előtt is már folyamatosak voltak a támadások, a Fidesznek külön stábja van az önkormányzat és az ő lejáratására. Péntek óta ismét rágalomhadjárat folyik ellene, és ugyan számít újabb támadásokra, de minden hazugság, ami korrupciós ügybe próbálja keverni, feljelentést fog vonni maga után.

Szerinte a Fidesz azért vette elő kispestet mert ott jól mennek a dolgok, és est sikeresen be is mutatták a kampányukban, amíg a kormány csak támadásokkal kampányolt, addig ők az elért eredményeket mutatták be.

Arra kérdésre, hogy miért jár jobban a kerület egy ellenzéki vezetővel azt felelte:

„Karácsony Gergellyel jó a személyes kapcsolatom, ez nyilván segít abban, hogy ha valamit megbeszélünk, az úgy is lesz. Ígéretet tett arra nekem, a XVII. és a X. kerületi kollégámnak, hogy nem csak a körútig lát majd el, hanem a külső kerületek problémáival is hangsúlyosan foglalkozik.”