Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Télre bezárják a Szegedi Tudományegyetem épületeinek többségét, hogy így spóroljanak a rezsin

Ez a cikk több mint 1 éves.

A Szegedi Tudományegyetem a 2021-es fogyasztáshoz viszonyítva minden negyedévben 25 százalékkal csökkentené a földgáz-felhasználását, ezért év végén és 2023 első hetében bezárják az egyetemi épületek többségét. A bezárás nem érinti az egészségügyi és közoktatási feladatot ellátó épületeket.

A rezsitervek miatt csökkentett teremkapacitás mellett fog zajlani a decemberi vizsgáztatás. Januárban vizsgáztatási szünet lesz.

Nem csak a kétszer egyhetes igazgatási szünetben és egyhetes téli bezárás alatt kíván spórolni az egyetem az energiafelhasználással.

A közoktatási és betegellátási területen „a tudatosság növelésére” törekszenek,  az oktatási és irodai épületekben „hétvégi fűtéscsökkentést vezetnek be”, a fennmaradó időben pedig „a jogszabályi minimum szerint” fogják biztosítani a hőfokot.

A bezárás a kollégiumokra is érvényes. Azoknak a hallgatóknak, akik nem tudnak hazautazni, külön kell kérvényt kell benyújtaniuk a lakhatásért.

Korábban az Eötvös Loránd Tudományegyetem is arról tett bejelentést, hogy télen fognak őszi szünetet tartani, arról viszont nem adott hivatalos tájékoztatást az egyetem, hogy az elszabaduló energiaárak miatt kényszerülnek-e erre. Arról sincsenek megerősített hírek, hogy online fognak-e folyni a téli időszakban tartott vizsgák.

Szeptemberi hír, hogy a Magyar Villamosművek állami energiaszolgáltató vállalat céges társadalmi felelősségvállalás keretében 1,3 milliárd forintot adott a Fradinak.