Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Társadalmi felelősségvállalás” címén vágott hozzá a Fradihoz 1,3 milliárdot az állami energiaszolgáltató a rezsiválság kellős közepén

Ez a cikk több mint 1 éves.

Közép-Európa egyik és Magyaroszág harmadik legnagyobb vállalatcsoportjaként az MVM CSoport kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra – ezzel magyarázta a Technológiai és Ipari Minisztérium nevében Koncz Zsófia államtikár Vadai Ágnes DK-s képviselő írásbeli kérdésére, hogy a 100%-ban állami tulajdonban lévő energiaszolgáltató augusztusban 1,3 milliárd forinttal szponzorálta a Ferencvárosi Torna Club vagyonkezelésébe adott MVM Dome csarnokot. 

„[Az MVM] ennek keretében támogatást nyújt értekteremtő-.és megőrző kezdeményezések megvalósulásához a sport, a kultúra, a környezetvédelem, az egészségügy, az oktatás, a tudomány és a karitatív segítségnyújtás területén” – indokolta a transzfert a fideszes miniszterhelyettes, hozzátéve azt is, hogy szerinte mindezzel még akár a főváros is jól járhat, mert „a nagyszabású sportesemények megrendezésének pozitív gazdasági hatási vannak az azokat megrendező városok számára”.

Az államtikár azt is elárulta, hogy amúgy a vállalatcsoport „belső döntés” alapján határozza meg a támogatotti kört. 

Augusztus elején a K-Monitor korrupcióellenes civil szervezet hívta fel a figyelmet arra, hogy

habár a monopolhelyzetű állami közműcég folyamatos költségvetési kisegítésre szorul a rezsicsökkentés miatt, mégis  milliárdokat költ szponzorációra és kommunikációra, gyakran a NER-nek kedves célok érdekében.

Idén februárban derült ki, hoggy a 2021 végén átadott, a januári férfi kézilabda Európa-bajnokságon „felavatott” MVM Dome aréna üzemeltetését a közbeszerzési eljáráson győztes SPORTFIVE Hungary Kft. végzi szoros együttműködésben a Fidesz-párigazgató Kubatov Gábor vezette, vagyonkezelőként működő Ferencvárosi Torna Clubbal.

A Garancsi István érdekeltségébe tartozó MArket Zrt. által felépített stadion nettó 78,14 milliárdjába került az adófizetőknek.