Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Európa legbiztonságosabb országában” nemrég megint meggyilkoltak egy nőt

Ez a cikk több mint 1 éves.

Tegnap Orbán Viktor miniszterelnök egy texasi konferencián azzal dicsekedett, hogy Magyarország „Európa legbiztonságosabb országa”, ahol a rendőrség egyre több pénzt kap.

2021. január 11-én, Európa legbiztonságosabb országában féltestvére jelentette be egy 49 éves nő eltűnését. Azóta kiderült, hogy a nőt korábbi élettársa gyilkolta meg, a Varga Judit által bejelentett „áldozatsegítés évében”, 2020-ban.

A féltestvér bejelentése után a rendőrség feltérképezte a nő ismeretségi körét. Felkeresték a nő egykori élettársát is, aki azt állította, 2020 nyarán váltak el útjaik párjával. A rokonok ellenben azt állították, hogy amikor 2020 novemberében beszéltek vele, a nő még együtt élt a férfival, sőt, eltűnése után is nála voltak a holmijai.

Egy újabb kihallgatás alkalmával a férfi azzal a történettel állt elő, hogy egy késő őszi hajnalon a nő váratlanul felakasztotta magát veresegyházi házukban.

Azt mondta, megpróbálta újraéleszteni élettársát és amikor nem sikerült, megijedt és a holttestet egy gödörbe dobta. A gödröt, amely eredetileg állati tetemek sírhelyéül szolgált, a férfi meg is mutatta a rendőrségnek. A meggyilkolt nő holtteste egy lótetem alól került elő.

A helyszíni és halottszemle is valószínűsítette az idegenkezűséget. A boncolás során olyan sérüléseket találtak, amelyek bántalmazásra utaltak, ezért az igazságügyi orvosszakértő kizárta az önkezűséget.

A bizonyítékok hatására a férfi végül beismerte tettét. Mint utólag bevallotta, 2020. novemberében lefejelte, majd bakanccsal megrugdosta élettársát. Holttestét pokrócba csavarva dobta a gödörbe, amelyet aztán hulladékkal és gallyakkal takart el.  A rendőrség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

2019-ben Varga Judit igazságügyi miniszter a győri kettős gyerekgyilkosság után jelölte ki 2020-at az áldozatsegítés évének. A veresegyházi nőt tehát „az áldozatsegítés évében” gyilkolta meg élettársa.

Az azóta is ijesztően gyakori nőgyilkosságok száma nem véletlenül nem csökkent. Nőjogi szervezetek már korábban is arra figyelmeztettek, hogy az igazságügyi miniszter ahelyett, hogy érdemi intézményi szabályozással segítette volna a nők elleni erőszak megelőzését, 2021-es törvényjavaslatával csak újabb eszközt adott a bántalmazók kezébe, mivel az új szabályozás értelmében már az egyik szülő kérésére is elrendelheti a bíróság a gyerek közös felügyeletét a válásnál, pedig rengeteg kapcsolati gyilkosság az apa láthatásán történik.

Ha támogatásra van szüksége, mert Önt vagy ismerőseit bántalmazás vagy szexuális erőszak érte, itt talál részletes információkat.

A NANE Egyesület segélyvonala bántalmazott és szexuális erőszakot átélt nőknek: 06 80 505 101 (hétfő, kedd, csütörtök, péntek 18-22; szerda 10-12 óráig; ingyenesen hívható mobilról is).

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) telefonszáma: 06 80 20 55 20 (ingyenesen hívható napi 24 órában, abban az esetben hívja, ha menekülnie kell otthonról vagy krízisszállást keres.)

A PATENT Egyesület jogsegély-szolgálata:  06 80 80 80 81(szerdánként 16-18 óráig és csütörtökönként 10-12 óráig, e-mailen: [email protected])

A biztonságos internethasználatról itt olvashat bővebben.