Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szándékosan akarja megtéveszteni a választókat Orbán Viktor a Budapest Pride szerint

Ez a cikk több mint 2 éves.

Orbán Viktor hosszabb kihagyás után újra interjút adott a Kossuth Rádióban, ahol többek között az LMBTQ közösségek is szóba kerültek mint állandó visszatérő téma. A Budapest Pride most közleményben reagált a visszatérő Soros és LMBTQ szólamokra.

A miniszterelnök interjújában azt mondta, a magyar törvények jól kezelik a szexuális ragadozók, a pedofília kérdését. Nem pont ezt támasztja alá a Kaleta-üggyel kapcsolatos korábbi írásunk. A miniszterelnök szerint ugyan fontos különbséget tenni a pedofília és az úgynevezett „LMBQ propaganda” között, végül mégis sikerült összemosnia a pedofíliát az LMBTQ közösséggel.

„A másik jelenség az, hogy bizonyos szexuális szokásokat, amelyeket a szülők egyébként nem fogadnak el, vagy nem szeretnék, ha a saját családjukban is megjelenne, ezt népszerűsíti az állam vagy az iskolai rendszer, vagy megengedi az iskolai rendszer azt, hogy ilyen népszerűsítő, propagandisztikus előadásokat a szülők megkérdezése nélkül a gyerekeink elé tárjanak”

– fogalmazott Orbán Viktor, erősen azt sugallva, hogy a szexuális identitás és irányultság csupán döntés kérdése, illetve, hogy a szülőknek joga van eldönteni, milyen szexuális irányultságú emberek legyenek a családjában.

A Budapest Pride ma kiadott közleményében uszítás helyett valódi gyermekvédelmet követel a kormánytól. A szervezet szerint igazából a kormány követ el gyermekbántalmazást azzal, hogy az elmúlt években számtalan gyerek testi, lelki és érzelmi egészségét áldozta be a hatalom megtartásához szükséges propagandáért. Inkább az számít gyermekbántalmazónak, aki miatt több száz nehéz sorsú, bántalmazott gyereket nem fogadhatnak örökbe, fogalmaz a közlemény.

A szervezet szerint az alulfinanszírozott és folyamatos erőforrás hiánnyal küzdő gyermekotthonokból az örökbefogadás lehetne kiút a gyermekek számára, ám ez  nem lehetséges egyedülállóknak vagy egynemű pároknak. Ahogy a közleményben is olvasható, az örökbefogadás hosszú folyamatán keresztül a leendő szülők felkészülnek a gyermekvállalás kihívásaira, ezáltal az egynemű párok is nagyszerű szülők lehetnének, szerető családot biztosítva egy egyébként gyermekotthonban felnövő gyerek számára. 

A Budapest Pride közleménye továbbá elítéli, hogy a kormány az áldozatvédelem és Isztambuli egyezmény helyett inkább csak uszító retorikát használ. Az LMBTQ témák iskolában oktatásának betiltása a szervezet szerint veszélyezteti az LMBTQ fiatalok lelki egészségét, hiszen megakadályozza, hogy kellő időben, prevenciós céllal jussanak információhoz és támogatáshoz. 

Felvilágosító kampányokkal és érzékenyítéssel megelőzhetőek és csökkenthetőek lennének az iskolai zaklatások, valamint homofób előítéleteken alapuló hátrányos megkülönböztetések, amiket az LMBTQ diákok tapasztalnak, ahogy erre a közleményben idézett Sokszínűség Oktatási Munkacsoport 2020-as felmérése is rávilágít.

A Szivárvány Szakkör egy LMBTQ kisokossal szeretett volna tenni a homofób törvények hatása ellen. A civil szervezet által készített kiadványban a leggyakoribb kérdéseket és tévhiteket is megválaszolják a szexualitás és nemi identitás témakörében, valamint a kisokos arra is ad útmutatót, hogy mit tudnak tenni a fiatalok a megkülönböztetés ellen, és hogyan segíthetnek LMBTQI iskolatársaiknak.

Címlapkép: MTI