Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán szerint vitatják, hogy pedofíliához vezet a homoszexualitás, a „szexuális szokások” elfogadása pedig a szülő joga

Ez a cikk több mint 2 éves.

Hosszabb szünet után idén először adott interjút a Kossuth Rádióban Orbán Viktor miniszterelnök, aki – ahogy azt már megszokhattuk – ezúttal sem kapott túl váratlan kérdéseket: szó volt a koronavírus-járványról, a kormány népvédő intézkedéseiről és belefért egy kis Soros és LMBTQ  propaganda is.

A miniszterelnök szerint ez a karácsony már majdnem olyan volt, mint szerettük volna és a szilveszter is egészen normális, emberi szilveszternek tűnt. Hozzátette ugyanakkor: bár az omikron variáns minden orvos szerint enyhébb tünetekkel jár, ez nem azt jelenti, hogy túl lennénk rajta, fel kell venni az oltást.

Ennek elősegítése érdekében januárban minden hétvégén lesz oltási akciónap: minden héten csütörtökön, pénteken és szombaton lehet regisztráció nélkül oltást kérni az oltópontokon, valamint érdemes a háziorvosok információit is követni, mert ők is tartanak egy-egy hétvégén oltónapot.

Mint azt tegnap Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, az omikron gyorsabb lefolyása miatt változik a járványügyi protokoll: a karantén hossza 10-ről 7 napra csökken, de már 5 nap után negatív teszttel lehet szabadulni. Az iskolákban pedig amennyiben fertőzöttet azonosítanak egy osztályban, csak az oltatlan diákoknak kell otthon maradni. Újabb változás, hogy február 15-től már csak 3 oltással lehet megkapni az oltási igazolássá avanzsált védettségi kártyát, az pedig már nem számít védettnek, aki átesett a fertőzésen, és nem oltatta be magát. A negyedik oltás felvételét is támogatja a kormány, 6 hónap után javasolni is fogják, ezzel kapcsolatban ugyanakkor fontos kikérni a háziorvos véleményét is – tette hozzá Orbán Viktor.

Az élelmiszerárstoppal kapcsolatban azt mondta, két irányba lehet védekezni: a bérek és a nyugdíjak emelésével, valamint az árak célzott megfogásával ott, ahol lehetséges. Az a kérdés, hogy ki tudják-e választani azokat a területeket, ahol eredményt akarnak elérni. A miniszterelnök szerint ilyen volt a rezsicsökkentés, a benzinárstop, a kamatstop és a most bevezetett élelmiszerárstop, amit saját bevallása szerint a szerbektől lesett el.

Miközben arról szólnak a hírek, hogy a kormány intézkedésének a hatására eltűnhetnek egyes befagyasztott árú termékek a boltok polcairól, a miniszterelnök szerint ez nem fordulhat elő.

Ezekből a termékekből mindig kell lenni a polcon, amit ellenőrizni is fognak, és „nagyon komoly pénzügyi tételekkel fognak büntetni”, amennyiben nem árusítják őket.

A gazdaság akkor működik jól, ha hagyjuk, hogy az emberek a saját érdekeiket kövessék, és igyekezzenek minél nagyobb haszonra szert tenni. De vannak össznépi szempontok is, és nem tárhatjuk szét a kezünket, mondván, hogy ilyen a piacgazdaság, amikor ott valami hátrányos dolog történik. Nem szabad, hogy egy kormány csak nézze, hogy mi történik a gazdaságban. „Brüsszelben nem így gondolják”, a miniszterlenök fel van készülve  a támadásra – tudhattuk meg, miután a műsorvezető arról kérdezte, nem tart-e attól, hogy az intézkedés esetleges piactorzító hatása miatt újabb kötelezettségszegési eljárást indítanak Magyarország ellen.

Arra a felvetésre, hogy az ellenzék kritizálta az intézkedést, a miniszterelnök azt válaszolta, van, hogy egy-egy ügyhöz nem a pártlogika alapján kell közelíteni.
„Mennyibe került volna azt mondani, hogy legalább 6 élelmiszer esetében jó döntést hozott a kormány?” – kérdezte.

Arra, hogy Dunja Mijatovic, az Európai Tanács emberi jogi biztosa tegnapi közleménye szerint a kormány gyermekvédelminek nevezett népszavazása kirekesztő az LMBTQ közösséggel szemben, Orbán azt mondta:

„A hölgyet ismerjük, most éppen ezt a pozíciót tölti be, de ő egy régi sorosista szereplője egyébként az európai politikának. Tehát amikor őt hallják – mondom a tisztelt rádióhallgatóknak -, akkor képzeljék mögé Soros Györgyöt, ő a szerb hangja Soros Györgynek. Mondhatnám azt is, hogy a Soros-féle hadseregben ő az egyik ember, aki rá van állítva Magyarországra, és ha valami olyasmi történik, ami Soros Györgyéknek nem tetszik, akkor ez a hölgy szokott megszólalni.”

A miniszterelnök szerint az emberi jogi biztos „gyakran beszél zöldségeket”; ez a törvény a gyermekvédelemről szól. Magyarországon a felnőttek úgy élik az életüket, ahogy akarják, nem tartozik a kormányra a „szexuális szokásuk, irányultságuk”, a népszavazás nem vonatkozik a felnőttekre, Magyarország egy szabad ország. Viszont a szülőknek el kell ismerni azt a jogát, hogy ők mondják meg, hogyan akarják nevelni a gyermekeiket.

„Mindegy, hogy homo vagy hetero, a szexuális nevelés kérdésében a szülőnek kell eldöntenie, hogy milyen ütemben, mikor, hogyan, milyen szavakkal, milyen kifejezésekkel, milyen formában vezeti be a saját gyermekét az emberi életnek ebbe az egyébként rendkívül bonyolult világába”

– fogalmazott Orbán Viktor. Ezt a feladatot nem veheti el az iskola, „olyan előadásokat, prezentációkat, propagandát” szembeállítva a gyerekekkel, amikre nincsenek felkészülve, vagy a szülők nem értenek egyet velük.

A miniszterelnök szerint ugyan fontos különbséget tenni a pedofília és az úgynevezett „LMBQ propaganda” között, végül sikerült összemosnia a pedofíliát az LMBTQ közösséggel.

Van az a jelenség, amikor a gyerekeink ki vannak téve szexuális ragadozóknak – ez a pedofília kérdése. Ezt a magyar törvények jól megoldják, de most nem erről beszélünk, hanem egy másik jelenségről – mondta.

„Aztán, hogy ez elvezet-e a pedofíliához, vagy nem, erről van egy nagyon nagy vita, de ezt most én nem tartom fontosnak” – fogalmazott.

„A másik jelenség az, hogy bizonyos szexuális szokásokat, amelyeket a szülők egyébként nem fogadnak el, vagy nem szeretnék, ha a saját családjukban is megjelenne, ezt népszerűsíti az állam vagy az iskolai rendszer, vagy megengedi az iskolai rendszer azt, hogy ilyen népszerűsítő, propagandisztikus előadásokat a szülők megkérdezése nélkül a gyerekeink elé tárjanak”

– mondta a miniszterelnök, azt sugallva, hogy egy ember szexuális irányultsága és nemi identitása csupán döntés kérdése, valamint, hogy a szülőnek joga van eldönteni, hogy a családjában milyen szexuális irányultságú és nemi identitású (vagy ahogy a miniszterelnök fogalmaz, „szexuális szokás”-okkal rendelkező) emberek legyenek.

Arról, hogy a gyermek miért nem a szülő tulajdona, milyen jogok illetik meg és kinek a dolga a szülőn kívül az ellátása, táplálása, tanítása, testi-lelki védelme az ENSZ Gyermekjogi egyezménye szerint,  itt írtunk bővebben.

Mint arról decemberben beszámoltunk, a kormánypárti sajtó jelentős része a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványt is LMBTQ-propagandistának nevezte hamisan, ezt bíróság mondta ki. Az igazság, hogy a szervezet épp egy óvónő által elkövetett szexuális visszaélést követően nyújtott szakmai támogatást az érintett önkormányzatnak egy olyan komplex program kidolgozásában, amely a gyermekekkel szembeni bántalmazásesetek megelőzését és hatékony kezelését szolgálja.

A kormány által propagandistának bélyegzett szervezetek mindeddig fontos felvilágosító tevékenységet végeztek többek közt a szexuális kisebbségekkel, tagjaik és közösségeik helyzetével kapcsolatban is, és segítséget nyújthattak a közéjük tartozó diákoknak is, akik a jelen szabályozás mellett sokkal nehezebb helyzetbe kerülhetnek, teljesen magukra maradhatnak, miközben az előítéletek tovább nőnek velük szemben.

A NANE és a PATENT nőjogi szervezetek a szexuális nevelésre és párkapcsolati erőszakmegelőzésre összpontosítottak, és programjuk fókuszában nem is szerepeltek a szexuális kisebbségekre vonatkozó témák, de mivel mindenféle szexuális nevelést tilt a kormány, ők is kiszorultak az iskolákból. Pedig a civil szervezetek és szakemberek szerint nagy szükség van a munkájukra, hisz a szülők és a tanárok csak korlátozott mértékben tudják ellátni a feladataikat, és a diákok sem feltétlen tudnak úgy megnyílni nekik.