Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bíróság ítélte el a beosztottját zaklató tyukodi polgármestert

Ez a cikk több mint 2 éves.

Czibere József tyukodi polgármestert 2017 nyarán jelentette fel anyakönyvvezető munkatársa, Németh-Kiss Pálma. Állítása szerint a polgármester abban az évben májusban bement a nő irodájába, beszorította a sarokba, majd fogdosni kezdte. Németh-Kiss feljelentéséből kiderült: nem ez volt az első eset, hogy Czibere őt, vagy a hivatalban dolgozó női munkatársakat zaklatta.

Az igazságszolgáltatás négy évnyi huzavona után most bűnössé nyilvánította Cziberét testi sértés és szeméremsértés vétségében. A Mátészalkai Járásbíróság ítélete értelmében a polgármesternek 300 ezer forint pénzbüntetést, és bűnügyi költségeket kell fizetnie az ítélet szerint, ám az összeget tíz hónapon keresztül törlesztheti.

Az ítélet nem jogerős.

A polgármesternek figyelnie kell a részletekre, ha ugyanis elmulasztja a törlesztést, a büntetést napi 1500 forintként beszámítva fogházban kell leülnie.

Az ítélet szövegét maga Németh-Kiss Pálma osztotta meg Facebookján, az ő ügyével is sokat foglalkozó Szülői Hang csoport így kommentálta a hírt:

„A bíróság kimondta az anyakönyvvezetőt zaklató tyukodi polgármester bűnösségét. A kiszabott büntetés ugyan nevetséges, de legalább hivatalosan elismerésre került, hogy Németh-Kiss Pálma végig igazat mondott: Czibere József, a tyukodi polgármester rendszeresen szexuálisan zaklatta, bántalmazta őt.”


Ahogyan arról a Mérce is beszámolt korábban, a Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőrsége 8 hónapon keresztül végzett nyomozást az ügyben, míg 2018 februárjában meg nem szüntette azt, mondván, a bűncselekmény elkövetése nem bizonyítható. Az ügyet annak ellenére zárták le, hogy tanú, orvosi látlelet és további áldozatok vallomásai is alátámasztották a nő által elmondottakat. A rendőrség többek közt azzal kérdőjelezte meg a többi áldozat szavahihetőségét, hogy az esetek után nem tettek feljelentést.

Németh-Kiss Pálma végül sikerrel járt, a Mátészalkai Járási Ügyészség utasította a rendőrséget a nyomozás folytatására, az ügy pedig átkerült a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságra. Az ügyészségi határozatban pedig az állt: Czibere a könnyű testi sértés és szeméremsértés vétségét megvalósította.

168 óra szerint ezek után a polgármester rendszeresen terrorizálta Németh-Kisst.

Czibere 2019-ben újraindult a polgármesteri székért, és el is nyerte azt. A férfi Fidesz-tagságát az ügy nyilvánosságra kerülése után felfüggesztették, így függetlenként vezeti a települést.