Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Újra elindul a polgármesteri posztért Tyukod vezetője, akit szexuális zaklatás miatt jelentettek fel

Ez a cikk több mint 4 éves.

Újra indul a polgármesteri székért Czibere József, Tyukod szexuális zaklatás miatt elítélt vezetője, írja a 168 óra.

Cziberét 2017 nyarán jelentette fel anyakönyvezető munkatársa, Németh-Kiss Pálma. Állítása szerint a polgármester abban az évben májusban bement a nő irodájába, beszorította a sarokba, majd fogdosni kezdte. Németh-Kiss feljelentéséből kiderült: nem ez volt az első eset, hogy Czibere őt, vagy a hivatalban dolgozó női munkatársakat zaklatta.

Az ügy a csengeri rendőrséghez és a mátészalkai ügyészséghez került, azonban mindkettő esetében fennállt az összeférhetetlenség gyanúja, mivel a nyomozók és az ügyészség is személyes ismertségben álltak a tyukodi polgármesterrel.

Amikor Pálma ügyvédje rákérdezett erre az egyik nyomozótól, az el is ismerte, hogy emiatt ők nem is nyomozhatnának az ügyben, mégis megteszik. A rendőrség emellett hibát hibára halmozott az eljárás során: név szerint Cziberére irányult a feljelentés, mégis ismeretlen tettes ellen irányult a nyomozás, rossz dátumot írtak a nyomozati anyagba, az egyik tanút pedig meglepetésszerűen, a munkahelyén hallgatták ki.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőrsége 8 hónapon keresztül végzett nyomozást az ügyben, míg 2018 febrárjában meg nem szüntette azt, mondván, a bűncselekmény elkövetése nem bizonyítható. Az ügyet annak ellenére zárták le, hogy tanú, orvosi látlelet és további áldozatok vallomásai is alátámasztották a nő által elmondottakat. A rendőrség többek közt azzal kérdőjelezte meg a többi áldozat szavahihetőségét, hogy az esetek után nem tettek feljelentést. Németh-Kiss Pálma végül sikerrel járt, a Mátészalkai Járási Ügyészség utasította a rendőrséget a nyomozás folytatására, az ügy pedig átkerült a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságra. Az ügyészségi határozatban pedig az állt: Czibere a könnyű testi sértés és szeméremsértés vétségét megvalósította.

A 168 óra szerint ezek után a polgármester rendszeresen terrorizálta Németh-Kisst.

Czibere pedig most újra elindul a polgármesteri székért: a Nemzeti Választási Iroda adatázisában már jelöltként szerepel. A férfi Fidesz-tagságát az ügy nyilvánosságra kerülése után felfüggesztették, így független jelöltként indul.