Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bűncselekménnyel gyanúsíthatják a zaklatással vádolt tyukodi polgármestert

Ez a cikk több mint 5 éves.

Rabosították Czibere Józsefet, Tyukod polgármesterét, akit szexuális zaklatás miatt jelentett fel a falu jegyzője, Németh-Kiss Pálma – írja a 168 óra. A rendőrség korábban már megszüntette a nyomozást a polgármester ellen, annak ellenére, hogy többen is Németh-Kiss igaza mellett tanúskodtak. A rabosítás ténye viszont arra utal, hogy a polgármestert az újraindított nyomozás után bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

Németh-Kiss Pálma állítása szerint a polgármester hónapokon át zaklatta a hivatalában dolgozó nőket. Egy ponton Németh a rendőrséghez fordult, miután a polgármester sarokba szorítva fogdosni kezdte őt.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőrsége 8 hónapon keresztül végzett nyomozást az ügyben, míg februárban meg nem szüntette azt, mondván, a bűncselekmény elkövetése nem bizonyítható. Az ügyet annak ellenére zárták le eredmény nélkül, hogy tanú, orvosi látlelet és további áldozatok vallomásai is alátámasztották a nő által elmondottakat. A rendőrság többek közt azzal kérdőjelezte meg a többi áldozat szavahihetőségét, hogy az esetek után nem tettek feljelentést.

Németh-Kiss azonban panasszal élt az eljárással szemben, szerinte az eljárás nem volt tiszta. Állítása szerint  nyomozók és az ügyészség is ismertségben állnak a polgármesterrel, ami összeférhetetlenséget eredményez. A rendőrség ráadásul Németh-Kiss szerint a nyomozás során több hibát is elkövethetett: a feljelentés név szerint Czibere József ellen irányult, mégis ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, rossz dátumot írtak a nyomozati anyagba, az egyik tanút meglepetésszerűen a munkahelyén hallgatták ki. Egy tanú hiányos jegyzőkönyvre is panaszkodott.

Németh-Kiss sikerrel járt, a Mátészalkai Járási Ügyészség utasította a rendőrséget a nyomozás folytatására, az ügy pedig átkerült a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságra. A 168 óra által megszerzett ügyészségi határozatban az állt, hogy a szeméremsértés és a könnyű testi vétségét Czibere megvalósította, de az még nincs tisztázva, hogy a szexuális kényszerítés bűntette is megállapítható lenne.

A 168 óra mai cikkében azt írja, a polgármestert rabosították, ami arra utal, hogy Czibere Józsefet bűncselekmény elkövetésével vádolják.

Németh-Kiss Pálma lányát, aki korábban a helyi óvóda titkáraként dolgozott, elbocsátották állásából, és ő maga is azt mondta a Mércének, veszélyben érzi a munkáját és családja nyugalmát, ugyanakkor saját ügyével szeretne minden bántalmazott nő nevében kiállni, ezért nem adja fel.

(168 óra)