Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Dobrev: Rajtunk múlik, hogy ne vesszünk össze

Ez a cikk több mint 2 éves.

Az előválasztás első fordulója óta lázban tartotta az ellenzéket a Karácsony-Márki-Zay összefogás sorsa. Ahogy azt a két politikus ma bejelentette, „egy politikai szövetség két egyenrangú feleként” akarnak indulni a második fordulón. A Jobbik hivatalosan nem támogat senkit, a DK szerint veszekedni szabad, de a karaktergyilkosság nem férhet bele. 

A Demokratikus Koalíció szintén hétfői rendezvényén Dobrev Klára felhasználta az előválasztás összes jól bevált, Orbán leváltó mondatát. Köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett az előválasztáson és annak lebonyolításában. Emellett gratulált a nyertes jelölteknek, a 106 „bajnoknak”.

Dobrev beszédében többször is reagált a Karácsony-Márki-Zay összefogásra. Szerinte hiába van vita arról, hogy ki tudja leváltani Orbán Viktort, hiszen ez úgy is csak egy közös összefogással sikerülhet. 

„Egymást bántani, karaktergyilkolni nem szabad. Mi, a DK-val ezt sosem tettük, és erre kérek mindenki mást is.”

Jakab Péter, a Jobbik elnöke már a hétvégén kritizálta a Karácsony-Márki-Zay összefogást Facebookján. Az előválasztáson mindössze 14,10 százalékot elérő politikus szerint ha Karácsony Gergely vagy Márki-Zay Péter visszalép a másik javára csak azért, hogy Dobrev Klárát megverjék a második fordulóban, azzal csak sebeket ejtenek a DK-s szavazókon.

Jakab mai Facebook posztjában bejelentette, a Jobbik elnökségével úgy döntöttek egyik jelöltet se támogatják az előválasztás második fordulóján. 

„Ne azért szavazzatok valakire, mert én azt mondom, hanem azért, mert őt tartjátok a legjobb, legfelkészültebb, legalázatosabb jelöltnek.”

A posztban a miniszterelnök-jelölteket is felszólította, hogy „ne egymással szemben határozzák meg magukat”, mert egymás támadásával a pártok szavazóit támadják.

Az előválasztás második fordulóján október 10 és 16 között lehet leadni a szavazatokat. Az egész ország egy nagy választókerületként működik majd, lakcímtől függetlenül bárhol le lehet adni majd a szavazatot.