Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán Viktor: a „bevándorlási kvóta” kapcsán mi védtük meg Európát, a gyerekvédelem miatt most is ránk van szükség

Ez a cikk több mint 1 éves.

Szokásos péntek reggeli miniszterelnöki interjúját adta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, amelyben főleg az oltási rendről és a népszavazási kérdésekről, valamint a helyreállítási alapról beszélt.

A műsorvezető rögtön a(z erősen homofób) gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos népszavazásról kérdezte a miniszterelnököt, emlékeztetve, hogy az egyébként a nemzeti konzultáció kérdései között is szerepel.

A miniszterelnök szerint azért van szükség a népszavazásra, mert a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva „Brüsszel megtámadta Magyarországot” (jogsértési eljárás indult) és az Unió azt követeli, hogy változtassák meg a homofób törvény néven elhíresült módosítót. Szerinte 54 oldalon keresztül követelik a törvény megváltoztatását.

A miniszterelnök szerint mind a család, mind a gyerekjog nemzeti hatáskör, nem Uniós, és ha Brüsszel nem támadta volna meg Magyarországot, nem is lenne szükség népszavazás kiírására.

„Óriási nyomás alá helyeztek minket, zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárást indítanak, késleltetik a nekünk járó pénzek kifizetését. Ilyen körülmények között két lehetőség van: vagy engedünk, vagy nem.”

Orbán szerint mivel a gyerekeinkről van szó, küzdeni kell, pedig nagyon nehéz hónapok állnak a magyarok előtt. Mindenkire szükség van, de a bevándorlási kvóta során is harcoltak a magyarok, „egész Európát mi védtük meg a kötelező szétosztástól”.

Orbán szerint vitatják azt, hogy be lehet-e engedni a „szexuális propagandát” az iskolákba, tehát sérülnek a szülők jogai azzal kapcsolatban, mikor és hogyan kívánják felvilágosítani a gyerekeiket. A miniszterelnök szerint ez az egész valójában nem a szexuális nevelésről szól, hanem az európai szabadságeszmék kiterjesztéséről. „Most eljutottunk oda, hogy az igazi szabadság arról szól, hogy az ember a nemétől is megszabadulhat”, tette hozzá.

Szerinte azt kell tiszteletben tartani, hogy a világot nemzetek alkotják, akiknek saját kultúrájuk van, illetve saját történelmük.

„Azt, hogy zsaroljanak minket, különösen visszaélve a hatalmukkal, pénzügyileg zsaroljanak bennünket, ez teljesen elfogadhatatlan. Igazságot Magyarországnak!”

-mondta a miniszterelnök.

A helyreállítási alapot Magyarország gyorsan alkotta meg, ennek bevezetését viszont az Unio akadályozni akarja, és éppen ezzel veszi el az értelmét. A miniszterelnök szerint az a pénz „nekünk jár”, késleltetni tudják, de nem ideadni nem tudják. (Az Európai Bizottság mindaddig nem hajlandó jóváhagyni a magyar helyreállítási tervet, amíg az Orbán-kormány nem hajt végre igazságügyi reformot és ad megfelelő garanciákat arra, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által feltárt korrupciós ügyeket megfelelően ki is vizsgálják a nemzeti hatóságok.)

A kormány ezért úgy döntött, hogy a gazdaságvédelmi alapon belül létrehoz egy saját, magyar helyreállítási alapot, és ugyanazokat a programokat most meg is fogják indítani, Brüsszel nélkül is.

„Ha jön pénz Brüsszelből, ha nem, ezt ki fogjuk fizetni magyar költségvetésből”

-mondta.

A Pegasus lehallgatási botrány kapcsán Orbán Viktor azt mondta, hogy „lehet itt spekulálni, de nem szeretem, a spekulációkat, az egyszerűbb dolgokban jobban hiszek”, és az üggyel kapcsolatban egyébként is elmondott mindent Pintér Sándor, amit el lehetett.

Ezután a koronvírus járványról kérdezték a miniszterelnököt, arra hivatkozva, hogy több országban is elkezdtek egy lehetséges negyedik hullámról beszélni.

Kiderült, hogy Magyarországon eddig mindössze 23 embernél mutatták ki a delta variánst, illetve „van két gammásunk, amit nem pontosan értünk, hogy mit jelent, az egy másik variáció”. Magyarországon a lakosság több, mint fele vette felé a második oltását is, Orbán szerint így az egyik legbiztonságosabb ország vagyunk járványügyi szempontból.

Orbán Viktor szerint az ország is része lesz a negyedik hullámnak, hiszen eddig is „behurcolták” az új variánsokat, ám a beadott vakcinák miatt enyhébb lefolyású lesz a betegség annál, aki elkapja. Az idősekkel külön fognak foglalkozni, illetve aki kéri, az kap harmadik oltást is.

A 12 évnél idősebb gyerekek körében iskolakezdéskor kampányt indítanak, illetve vállalkozásokkal is alkukat kötnek, hogy ott is fel lehessen venni. A legnehezebb kérdés az volt, hogy kötelezővé tehetik-e az oltást az egészségügyi dolgozók számára, Kásler emberi erőforrások miniszter viszont meggyőzte a miniszterelnököt.

A tokiói olimpiával kapcsolatban azt mondta, hogy mindenképpen követni fogja, és sajnálja, hogy nem Magyarország rendezheti azt, hiszen ilyen átoltottsággal megtehetné.