Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem az a baj Hegedűs Zsuzsával, hogy drága pezsgőre és luxuskozmetikumokra szórja a közpénzt

Ez a cikk több mint 3 éves.

A Demokratikus Koalíció kezdte el megszellőztetni az elmúlt napokban Hegedűs Zsuzsa egyes számláit: először csak drága pezsgőkről és borokról, ma már luxuskozmetikumokról meg virágkompozíciókról is sikerült lerántani a leplet. A DK pedig rögvest jelezte is, hogy hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesznek. Jól teszik, bár nagyon azért ne legyen kétségünk, mi lesz ennek az ügynek a kimenetele…

A DK sajtótájékoztatója a témában itt nézhető meg:

Repiajándékok – magyarázta Hegedűs a Telexnek küldött válaszában:

„a minimum 10 éves, de általában még annál is régebbi együttműködés után, személyes, mondhatni baráti kapcsolatban állok a helyi aktorokkal, akik, ha ismerik a falusi szokásokat, a köszönetüket különböző kedvességgel fejezik ki. A polgármesterek esetében gyakran egy üveg helyi bor, vagy egy a közmunka keretében hímzett terítő, vagy szezongyümölcs, méz. Ennek viszonzása elég bonyolult feladat. Ezért a külső reprezentációs keretemet 2015. januárja óta zömmel a kedveskedés viszonzására használom.”

Van tehát ez a külső reprezentációs keret, kedveskedések viszonzására (most azt hagyjuk is, hogy egy miniszterelnöki tanácsadó hogyan fogadhat el bármilyen aktortól köszönetet kifejező ajándékot), ilyesmire egyébként nem csak Hegedűs költ, és ha nem luxustermékekről, hanem kannás borokról, filléres golyóstollakról meg konzumnyakkendőkről lenne szó, akkor valószínűleg nem is hökkenne meg senki az eseten.

De azért azt jegyezzük meg: Hegedűs Zsuzsával réges rég nem az a baj, hogy drága cuccokra szórja el az erre kirendelt közpénzt. Hanem az, hogy bármilyen egyéb „munka”, amit végez, végtelenül káros – mindannyiunknak.

Mert ugyan ezt az elején nem hangsúlyoztam, de ugyebár Hegedűs Zsuzsa a hátrányos helyzetűekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott, vagyis az elmúlt sok évben az lett volna a feladata, hogy érdemi lépéseket tegyen a szegénységben élők megsegítéséért.

Ehhez képest a magyar társadalom látványosan az elszegényedés útjára lépett, a középosztály gyakorlatilag megszűnt, mind többek élnek a létminimum közelében vagy éppen alatta.

Nyilván mindezt összességében nem lehet Hegedős nyakába varrni, hiszen a Fidesz politikája en bloc épül arra, hogy az elitbe pénzt pumpál, a többieket pedig kivérezteti, kifárasztja és megvezeti.

Ebben a cikkben szedtük össze azt a 10 csoportot, köztük a szegénységben élőket, akiken 2010 óta átgázolt a NER. Hegedűs Zsuzsa munkásságával pedig itt foglalkoztunk bővebben.

Csakhogy Hegedűs Zsuzsa nem ismer mértéket, ha önnön felmagasztalásáról van szó. A Minden Gyermek Lakjon Jól névre keresztelt alapítványa látványosan nem szólt másról, csak arról, hogy Hegedűs kipattanhasson az Audi A6-ból, és szép képeken adogathasson malacokat és naposcsibéket (egy totálisan értelmetlen és megosztó program keretében) rászorulóknak.

Ebből az azóta letűnt alapítványból egyébként olyan látványosan lapátolták ki a repipénzeknél jóval nagyobb mértékű közpénzt, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke még feljelentést is tett.

Ne felejtsük el azt sem, hogy miközben a sajtó az alapítvány ügyeit próbálta felgöngyölíteni, Hegedűs személyi titkárát, Bogdán Lászlót nagy hirtelenséggel rúgták ki, később pedig a Fővárosi Törvényszék hivatali visszaélés gyanújával próbálta bíróság elé vinni, ám ő meg sem jelent a többszörösen kitűzött tárgyalásokon.

Na de vissza Hegedűs Zsuzsához, aki hencegett már azzal, hogy az Orbán-kormány felszámolta a rendszerszintű gyermekéhezést (miközben tudjuk, napi szinten látjuk, hogy milyen messze van ez az állítás az igazságtól), kanonizálta a lopást, megbélyegezve a szegénységben élőket, sikerként értékelte a közmunka-programot – amiről utóbb a kormány is belátta, hogy tökéletes zsákutca -, és még hosszasan sorolhatnánk, hányféle módon próbálta bebizonyítani, hogy Magyarország kormánya foglalkozik a szegénységben élők helyzetével. Tette mindezt szóban.

Csak egy dolgot nem láttunk tőle: érdemi munkát, érdemi segítséget, érdemi felzárkóztatást.

Ha  mindezt összevetjük a pezsgős-rózsacsokros kiadásokkal, nem kétséges: Hegedűs Zsuzsa bűne nagyobb néhány arckrémre kiszórt tízezres elherdálásánál.

Hegedűs Zsuzsa rendszerszinten károsította meg az elmúlt évtizedben a magyar társadalmat, becsapva a legkiszolgáltatottabbakat, azt hazudva nekik, és mindannyiunknak, hogy munkájával a szegénységben élők helyzetének javítását segíti elő.

Előbb ezért kéne felelnie. Minden más csak ráadás.