Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szabó Tímea feljelenti Hegedűs Zsuzsa alapítványát

Ez a cikk több mint 6 éves.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke Facebook-posztban közölte ma, feljelenti Hegedűs Zsuzsa Minden Gyerek Lakjon Jól névre hallgató alapítványát, ahol szerinte rendszeresen tűnnek el az éterben a közpénzek.

Az alapítvány célja elméletileg a gyermekéhezés társadalmi összefogáson alapuló  megfékezése. Ezt főként vetőmag és haszonállat osztással, illetve multinacionális élelmiszerláncok által biztosított élelmiszercsomag osztásával valósítanák meg, a valóságban azonban hatalmas sumákolások és minimális aktivitás jellemzi az alapítvány munkáját.  Még 2012-ben készített a HVG egy egészen szürreális felvételt, hogyan zajlik egy ilyen akció, ahol Hegedűs a malacok mellett a helyieket is jól kiosztotta.

Korábban a Magyar Narancs próbálta megfejteni, mi folyik az alapítványnál, mivel az aktivitásuk egyre csökken, miközben közpénzes támogatásokat folyamatosan kapnak. A legutolsó leadott beszámoló szerint több mint 70 millió forint tartalékuk van és pár éve egy Audival is meglepték magukat.

Ahhoz képest, hogy 2010 óta 220 millió forintnyi közpénzes támogatást kapott az alapítvány, nem sokat hallunk a gyermekszegénység felszámolásáért tett áldozatos munkájáról.

A honlapjuk nyitóoldalán egy lassan 2 évvel ezelőtti sajtótájékoztató videója díszeleg, a megadott címen és telefonszámon már nem lehet elérni őket. A passzivitás ellenére viszont szépen csendben tízmilliók tűnnek el nyomtalanul, visszamenőleg módosítanak támogatói összegeket, azt pedig nem bizonyítja semmilyen felmérés sem, hogy az alapítvány munkája sikeres-e. Mindezt Hegedűs Zsuzsa olyan kijelentései koronázzák meg, mint a „nincs gyermekéhezés, mert mindenki tud zsíros kenyeret enni”.

Hegedűs Zsuzsa gyermekéhezés elleni harcának kudarcáról itt írtunk korábban.

Szabó Tímea most mindezért feljelentést tesz az alapítvány ellen, ami gyakorlatilag megszűnt és már arra sem veszi a fáradtságot, hogy legalább úgy tegyen, mintha működne. Orbán Viktorhoz is intézett egy kérdést arról, hogy ő mit gondol Hegedűs nem létező tevékenységéről és az alapítvány sötét ügyeiről. „Hegedűs Zsuzsa, a szegénység elleni küzdelem nagyasszonya remélem, kiszáll az Audi A6-ából, és számot ad az irdatlan támogatásokról.” – fogalmaz Szabó.