Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán szerint minden illegális bevándorló egy biológiai bomba látszatát keltheti

Ez a cikk több mint 3 éves.

Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában beszélt arról, hogy egy szupercsapatot állítanak fel, amivel a gócpontokat kezelik majd, emellett a menekültekről és a zeneipar megsegítéséről is szót ejtett.

A miniszterelnök elmondta, felállítottak egy speciális „szupercsapatot”, aminek segítségével az olyan földrajzilag jól körülhatárolható gócpontok izolációját végzik majd, mint amilyen Mezőkövesd vagy Pápa. Megkérte a belügyminisztert arra, hogy „ez ne a mi édes titkunk legyen, hanem az emberek is lássák, hogy kik ezek, hányan vannak, hogy milyen módszerrel dolgoznak, és ha megjelennek, akkor ne a pánik üsse fel a fejét, hanem hogy tudják, hogy segíteni fognak.”

„Jól néznek ki, jelentem, tehát előbb-utóbb lesz arca is ennek a csapatnak, ilyen tudományos-fantasztikus filmekre emlékeztető szerelésük is van.”

Orbán ezután felhívta a figyelmet, hogy aki lázas, köhög az nem menjen közösségbe, mivel szerinte a pápai és a mezőkövesdi fertőzés is ilyen, szuperfertőzők felelőtlenségéből indult ki.  Megkérte az embereket arra, hogy amellett, hogy betartják a kötelező előírásokat, személyes „közjózanságuk” szerint is igyekezzenek eljárni, mivel nem lehet „minden ember mellé rendőrt állítani”, és szerinte „egy ország intelligencia szintje határozza meg a védekezés minőségét”.

Ezután az augusztus 20-i tűzijátékról beszélt, amit szerinte ugyan meg lehetne tartani a hatályos jogszabályok szerint, de nekik is be kellett látniuk, hogy több százezer ember összejövetele olyan kockázat, amit nem vállalhatnak.

Elmondta, jelenleg négy országot javasol nyaralásra, ezek Horvátország, Ausztria, Szlovénia és Szlovákia, a másik három szomszédos országot azonban nem tartja biztonságosnak. Bár nem akar országokat minősíteni, de vannak olyan esetek, amikor kénytelenek biztonságosság szempontjából bizonyos úticélokat átsorolni, mint most Spanyolországot a zöld kategóriából a sárgába – tette hozzá.

A kormány 5 millió vakcinát már megrendelt, azonban nem lehet még biztosan tudni, melyik oltóanyag lesz a befutó, de a tavaszi kapkodást, tülekedést nem szabad megismételni – mondta el a kormányfő, hozzátéve: mindenhol azt halljuk, hogy jön egy második hullám, de senki sem tudja ezt biztosra, így is inkább felkészülnek rá, mindenki máshoz hasonlóan.

Ezért is van szerinte nagy szükség a Nemzeti Konzultációra, amit eddig 1,4 millióan töltöttek ki, (és aminek sugalmazó kérdéseiről itt írtunk hosszabban) mert ez alapján fogják megtenni a következő lépéseket.

Itt aztán ráfordult az illegális migráció kérdésére, amit tegnap Müller Cecília röszkei megjelenésével végre sikerült összekötni a járvánnyal a kormánynak, Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az „emberjogi harcosoknak, akiket ő csak libernyákoknak nevez” abban igazuk van, hogy minden kijelentésnél vigyázni kell az emberi méltóságra, és arra, hogy „olyan látszatot kelthetnek, mintha minden migráns biológiai bomba lenne”, ami szerinte nyilván nincs így. De, akik illegálisan érkeznek az országba, azok nem estek át ellenőrzésen,

„ezért úgy kell mindegyikre tekinteni, mint aki egészségügyi fenyegetést jelent Magyarország számára.”

Tehát nem minden illegális bevándorló biológiai bomba, csak mindegyikre úgy kell tekinteni.

Ezután beszélt a magyar munkaügyi statisztikákról, ami szerinte egy átlagos ember számára teljesen értelmezhetetlen ezért is alkalmaznak külön szakértőket arra, hogy a különböző számokat egymásra vetítsék. Ő egyetlen számot néz, azt, hogy éppen hány ember van ténylegesen foglalkoztatva.

A zeneiparról elmondta, hogy a popkultúra fontos része a magyar kultúrának, amit ugyan összeszoktak hasonlítani a magaskultúrával, de ez szerinte felesleges, mivel mindkettőnek meg van a helye és mindkettőt lehet magas szinten, egyedien magyarosan csinálni.

A teljes adás itt visszahallgatható.