Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Fekete-Győr András emléktáblát helyezett el Tiborcz István nyaralójánál, ahol a miniszterelnök is pihent

Ez a cikk több mint 3 éves.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, az EU-s támogatósokból létrejött Széchényi terves projekteknél kihelyezett emléktáblákra hajazó plakettet helyezett el Tiborcz István nyaralójához vezető magánút kapuján. Ezzel „köszönik meg” Orbán Viktornak azt 14 milliárd forintot, melyet végül a bizonyított korrupció miatt az EU helyett a magyar kormány a magyar adófizetők pénzéből fizetett ki a vejének.

Szerintük ebből bőven telik egy ilyen, 9500 négyzetméteres, magánúttal megközelíthető, medencés, borospincével rendelkező birtokra, ahonnan a miniszterelnök is bejelentkezett a napokban.

A pártelnök elmondta, hogy a nyaralót tulajdonképpen egy „luxus lesként kezeli az Orbán-klán” innen tekintenek le a Balatonra, amit kiszemeltek maguknak, és napról napra bekebeleznek. A pártezért nemrég meghirdette a „Magyar tenger, nem magántenger” aláírás gyűjtő kampányát, amivel azt szeretnék elérni hogy minden balatoni településen legyen legalább egy ingyenes strand.

 

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a NER elitjének egyik kedvelt ingatlan felvásárló helye lett az elmúlt években a Balaton környéke, ami egyre inkább megy a helyiek, és a szabad strandok számának csökkenésével a fürdési lehetőségeiket elvesztő szegények kárára. Legutóbb például épp az derült ki, hogy Szatmáry Kristóf fideszes képviselő panzióval és saját borászattal, EU-s pénzből építheti be a Badacsony egy részét.

Az Összefogás a Balatonért civil szervezet például folyamatosan szervez akciókat a még megmaradt szabadstrandok megvédéséért, és a hotelláncok, vagyonosok magánjellegű nyaralói, yachtkikötők nemcsak a helyieket szorítják ki a vízpartról, de nagy mértékben roncsolják a tó élővilágát is a nádasok elpusztításával. Csupán néhány napja történt például, hogy a Balaton nagymértékű algásodását is jelentette Balatongyörök térségében.

Az ingatlanfejlesztők nyomása a helyi önkormányzatokon viszont akkora, hogy legutóbb például Szigliget független polgármestere is erre hivatkozva mondott le posztjáról.

Badzsó Angéla, a STOP Balaton törvény kampány helyi szervezője nemrég a Civil Kollégium Alapítvány online kofnerenciáján is beszélt nekünk a Balaton megtartása érdekében szerveződő helyi civilek munkájáról, és a közös fellépés megszervezésének kihívásairól is, ez itt visszanézhető:

 

Címlapkép: Fekete-Győr András/ Facebook