Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egyértelmű túlkapásnak minősítette a minisztérium a „vasalódeszkás tanár” megalázását

Ez a cikk több mint 3 éves.

„Tekintettel arra, hogy az érintett tankerületi igazgató több szakmai hibát is vétett az utóbbi időszakban, lemondását el fogjuk fogadni”,

illetve

„A tárca egyértelmű túlkapásként értékeli a tankerületi igazgató eljárását”

– nyilatkozta az ATV Híradó megkeresésére az EMMI Sajtó- és Kommunikációs főosztályának dolgozójának, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetőjének, Balázs Józsefnek az ügyéről.

Az azóta már lemondott tankerületi vezető többek közt arra utasította több, a fennhatósága alá tartozó intézmény igazgatóját, hogy vágják vissza a létszámot, ezzel több diák, aki felvétele alapján már biztosnak vélte a bejutását, szeptemberben mégis másik iskolában kényszerül majd elkezdeni a tanévet.

És ő volt az is, aki a diákok kedvét a járvány idején humoros videóval feldobni kívánó tornatanárt előbb figyelmeztetésben részesítette, majd el is tiltotta csoportjától.

Habár a testnevelő pedagógus ügye csak pénteken látott napvilágot, a HVG-nek már szombat reggel azt mondta Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa, hogy a pedagógust emberi méltóságában sértette a makói tankerületi igazgató döntése, miszerint diákjait nem taníthatja, de ennek elenére is muszáj mindennap leadnia az aznapi tananyagot a vezetőségnek.

Aáry-Tamás Lajos éppen ezért azonnali vizsgálatot indított a tankerületi vezető ellen.

Amint arról pénteken beszámolt a sajtó, Vezsenyi László, a makói József Attila Gimnázium testnevelő tanára még a digitális oktatás kezdetén egy olyan videót töltött fel az internetre, amiben vasalódeszkán tanítja meg az úszás alapjait. A humoros, ötletes felvétel hamar hatalmas nézettségre tett szert országszerte.

A PDSZ weboldalán nemrég interjú jelent meg a tanárral, aki elmondta, azért készítette a felvételt, mert a diákok eleinte nehezen akartak tesiből is bekapcsolódni az új oktatási rendbe.

„Nem fért a fejükbe, hogy milyen lehet az a testnevelés, ami digitális. Volt diák, aki csatlakozás helyett rámírt, hogy „ne már, tanár úr – ez most tényleg történik? Valóban számítógépen fogunk tesizni? Most ez tényleg megtörténik?” – mondta el Vezsenyi a nedolgozzingyen.hu-nak.

A videó feltöltése után azonban a vezetője telefonált a tanárnak, és követelte, hogy azonnal szedje le, mert a tankerületi vezető fel van háborodva.

(atv.hu)
Címlapkép: MTI/Kovács Tamás