Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Közszolgálati szakszervezet: dupla fizetést az életüket kockáztató dolgozóknak!

Ez a cikk több mint 4 éves.

Frissítés 17:58:

Az MKKSZ levelét továbbították a Miniszterelnöki Kormányiroda felé:

Korábban írtuk:

Videóban üzent Boros Péterné, az MKKSZ (Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete) elnöke Orbán Viktornak, annak érdekében, hogy ne fordulhasson elő olyanfajta járványügyi vészhelyet, mint sok európai országban.

„Ön is láthatta, hogy az olaszországi Bergámóban, katonai teherautók végeláthatalan sora szállítja a járványban elhunytakat. Ez Magyarországon nem szabad, hogy megtörténjen”

-mondta Borosné.

Ennek érdekében az MKKSZ egy három pontos javaslatcsomagot állított elő, amely a következőket tartalmazza:

  • Négy hét igazgatási szünet a közigazgatásban: ügyelet biztosításával, védőfelszerelésben. A nem nélkülözhető tevékenységet otthoni munkavégzéssel, veszély vállalása esetén dupla fizetéssel honorálva,
  • A szociális ágazatban, nem nélkülözhető tevékenységet ellátók (akik 90%-ban nők) számára szintén biztosítsanak egészségvédelmi eszközöket, illetve dupla fizetést,
  • Mivel minden állami szolgálatban dolgozó ember – kiemelve azokat, akik az egészségügyben végeznek nélkülözhetetlen feladatokat – az életét kockáztató, hősies tevékenységet végez, dupla fizetést kapjon, beleértve a rendőröket, katonákat, tűzoltókat.

„Most pedig köszönetet szeretnék mondani áldozatos munkájáért mindenkinek, aki dolgozott értünk, az országért! A munkáltatók úgy gondolkodjanak most róluk és úgy becsüljék meg Őket, hogy 3 hónap múlva mindenki számba veszi a veszteségeket, de az emberi élet nem pótolható! Tiszta lelkiismerettel könnyebb lesz újból kezdeni!”

-tette hozzá Borosné, külön felhívva arra a figyelmet, hogy a közigazgatási tevékenység az újjáépítésben is nélkülözhetetlen lesz.

A teljes videó megtekinthető itt:

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán