Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hadházy Ákos valódi kérdésekkel hekkelné meg a kormány nemzeti konzultációját

Alternatív, szerinte az ország igazi problémáit lefedő kérdésekkel helyettesítené a kormány nemzelti konzultációját Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő arra buzdítja az állampolgárokat, hogy az eredeti ívek helyett  a „valódi” kérdésekre adott válaszokat küldjék vissza a feladónak.

A politikus azt írja Facebook-oldalán: külön erre a célra készített segítőivel egy „saját, valódi kérdéseket tartalmazó ívet”, amelyet még a hivatalos nemzeti konzultáció kezdete előtt nyilvánosságra fognak hozni, hogy már az első naptól legyen lehetősége mindenkinek visszaküldeni a „valódi” konzultációt a kormány által küldött ingyenes, anonim válaszborítékban. Az íven nyolc kérdés lesz.

„Nyilván lehetne még sok más is, de dönteni kellett, és én úgy látom, ez a nyolc kérdés nagyjából lefedi a legfontosabb problémákat”

– írja kommentárjában Hadházy.

A nemzeti konzultáció meghekkelésének az ellenzéki képviselő szerint kettős célja van. Egyrészt üzenni akarnak a kormánynak, másrészt el akarják juttatni a valódi kérdéseket azokhoz is, „akiket nem érnek el a valódi hírek, csak a kormányzati gymosás”. Hadházy szerint „ahogy a >>Nemzethy Konzultáció<< fő feladata a hazugság terjesztése és az indulatok keltése, a valódi konzultáció feladata az igazság terjesztése kell, hogy legyen.”

„Orbán Viktor már 2010 óta folyamatosan ellenségeket keres, de most szintet lépett: korábban távoli intézményekkel, öreg milliárdosokkal hadakozott, most viszont saját népének egyes csoportjai ellen kelt gyűlöletet, hogy hatalmát megtarthassa”

– indokolja Hadházy, hogy miért fontos a konzultáció elutasítása.

Mint ismert, Orbán Viktor év eleji sajtótájékoztatóján vetette fel, a kormány pedig februárban jelentette be hivatalosan is, hogy újabb nemzeti konzultációt tart, amelynek fő témái a börtönkártérítési ügyek, a feltételes szabadságra bocsátás szigorítása, a Szeviép-ügy kapcsán a bírói korrupció gyanúja és a gyöngyöspatai kártérítési ügy lesznek.

Az immáron összességében nyolcadik nemzeti konzultáció márciusban kezdődik, májusig fog tartani, és – mint a keddi Magyar Nemzet rámutat – már tavasszal törvények születhetnek a borítékolható eredményből.

A kormány politikai irányvonalát mindenkor tükröző, erősen irányított kérdések miatt pszichológusok és pszichiáterek is kifejezték tiltakozásukat februárban, mivel szerintük a manipulatív és értéktelített kérdések társadalmi szempontból káros hatásúak.