Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Miért kellene nekünk többet tenni az asztalra, mint a férfiaknak? Egy nő napja – 1. rész

Magyarországon még mindig aránytalan mértékben a nők vállát nyomja minden gondoskodással kapcsolatos teher: a gyereknevelés és a háztartás, majd az idős szülők ápolása is. Ez a munka sokszorozódik akkor, ha egy nő egyedülálló, vagy ha gyermeke, idős hozzátartozója valamiért állandó otthoni ápolásra szorul.

Ezt a gondoskodást (társadalmi újratermelést) ráadásul sokszor a „rendes”, fizetett munka (termelés) mellett végzik a nők.

A munkának ezt a női arcát mutatja be új videósorozatunk, melynek első részét az idei nőnapra időzítettük. Lakatosné Jutkát, A Város Mindenkié lakhatási jogokért küzdő csoport hajléktalan aktivistáját kísértük el egy munkanapjára, de beszélgettünk vele a bántalmazással és a hajléktalansággal kapcsolatos tapasztalatairól is.

A Mérce új aloldalt indított, amin a nők és gyermekek elleni erőszak halálos eseteit dokumentáljuk. Az aloldalt ezen a linken lehet elérni.

Jutka szerint „nagyon rossz az a rendszer, az a hatalom, ami nem figyel fel a nőre, aki gyermeket szül, aki háztartást vezet, aki dolgozik, ami mos, főz, takarít, vasal, aki összetartja a családot, aki a köténye alatt rejtegeti a család szennyesét! És ez a hatalomnak ma természetes dolog.”

Kívánjuk minden nőnek nőnapra, hogy ez ne legyen többé természetes!

A sorozat második és harmadik részét a következő hetekben tesszük közzé.

NE MARADJ LE AZ ÚJ VIDEÓINKRÓL! IRATKOZZ FEL A LENTI GOMBON, VAGY  A LINKEN, A FELIRATKOZÁS GOMBRA KATTINTVA A YOUTUBE CSATORNÁNKRA!

Hol politizáljon az ellenzék a szájzártörvény után: az Országgyűlésben vagy az utcán?

Hol képviseli választópolgárait az ellenzék, ha az Országgyűlésben Kövér László az úr? Mit csináljon egy politikus, ha kérdéseire Orbán Viktor csak cinikus választ ad? Hogyan juthat bárki valódi információkhoz, ha a Fidesz mindent megtesz azért, hogy elfedje azokat? Hol politizáljon az ellenzék: az Országgyűlésben vagy az utcán?