Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Még a kormánypárti Fürjes Balázs szerint is vállalhatatlan volt az M1 interjúja Karácsonnyal

Ez a cikk több mint 4 éves.

Ahogy arról kedden mi is beszámoltunk, hivatalba lépése után 100 nap után végre a közmédia hírcsatornája, az M1 is meghívta egy interjúra Budapest főpolgármesterét, Karácsony Gergelyt.

A műsorvezető egy sor lényegtelen, manipulatív és támadó kérdést tett fel Karácsonynak, amikor pedig érdemi válaszok adásába fogott, többször félbeszakította őt.

Mészáros Kata azzal kezdte, hogy számonkérte a főpolgármester, miért nem biciklivel érkezett a közmédia székházához, és az interjú további részében is kérdésekbe burkolva főképp a Fidesz-média fő támadási pontjait ismételgette.

Mészáros Kata legjobb kérdéseit a 444.hu videója gyűjtötte össze.

Az interjú minőségén még Fürjes Balázs,  Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár is megütközött. A kormánypárti politikus a Twitteren azt írta, még szerencse, hogy nem az önkormányzati választások előtt ment le ez a műsor, mert akkor még több ellenzéki és kevesebb fideszes polgármester és képviselő lenne ma.

Saját Facebook-oldalán a főpolgármester is értékelte a közmédiás szereplést.Mint fogalmazott,

néha, kijátszva a műsorvezető éberségét, válaszolni tudtam egy-egy kérdésére, mielőtt a szavamba vágott és a közmédia nem sok igazsághoz szokott nézőinek is beszélhettem az új városvezetés zöld elkötelezettségéről, a közlekedés újragondolásának fontosságáról és megoszthattam velük csalódottságomat azzal kapcsolatban, hogy a kormány nem akar további szerepet vállalni közös nemzeti szimbólumunk megmentésében. De Budapest nem hagyja, hogy az enyészeté legyen a Lánchíd!

Ellenzéki politikusok ritkán szereplhetnek a közmédia közéleti műsoraiban, és amikor mégis, akkor legtöbbször a Karácsony-interjúhoz hasonló abszurd fordulatok jellemzik. Ütközött már meg a közmédia nem épp mértéktartásáról híres műsorvezetőivel Juhász Péter,a momentumos Hajnal Miklós, de emlékezetes a Magyar Kétfarkú Kutya Párt csirkének öltözött jelöltjének performansza is.

(via hvg.hu)