Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Juhász Péter be akart menni a köztévébe, de nem engedték

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az Együtt elnöke, ma délelőtt lement a Kunigunda utcába az MTVA főhadiszállására, hogy ahogy megígérték neki egyeztessen arról, hogy mikor kerülhet be a közmédia adásába. Nem sikerült még egyeztetnie sem.

Juhász még a listát állító pártoknak járó 5 percében mondta el, hogy 4 év alatt az volt az első alkalom, hogy szerepelhetett a közmédiában személyesen, miközben a róla szóló lejárató anyagok mindennaposak a mi adóforintjainkból fizetett sajtótermékekben. Akkor a műsorvezető azt mondta neki egy szerkesztővel kéne beszélnie.


Ezért Juhász ma visszament a közmédia épületéhez, hogy bejuthasson és beszélhessen egy illetékessel. Juhászt előbb beengedték az előtérbe, és azt ígérték, leküldenek valakit aki tárgyalni fog vele, majd később már biztonsági őrök állták el a bejutási lehetőségét, miközben mások bemehetek az adóforintokból működő közmédia épületébe.

Juhásznak az élő videó tanúsága szerint folyamatosan azt ígérték valakit küldenek, akivel érdemben tud egyeztetni, de végül csak a biztonsági főnök érkezett meg, aki közölte, nem mehet be mert nem dolgozó, és jelezte nem is fog senki érdemben tárgyalni vele.

Az Együtt politikusa pedig ameddig várakozott rögtönzött híradót is tartott azokból a hírekből, amik az MTVA-ban nem kerülhetnek adásba.

Nem csak Juhász kifogásolta az elmúlt években a közmédia működését. A pártoknak jutó 5 perces időben a Jobbikot képviselő Mirkoczki Ádám is elmondta, miközben pártjuk tagjairól folyamatosan lejárató cikkek jelennek meg, 2 éve nem szerepelhetett Jobbikos a közmédiában.