Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Baranyi: Gáz és villany nélkül maradt egy önkormányzati ház Ferencvárosban az előző városvezetés miatt

Ez a cikk több mint 4 éves.

Lekapcsolta a gázt egy önkormányzati tulajdonú házban a szolgáltató, miután életveszélyessé nyilvánította a teljes ingatlan gázvezeték-hálózatát, így a lakók fűtés nélkül maradtak a mínusz 5 fokos hidegben – közölte tegnap este Baranyi Krisztina polgármester élő videóban a Facebookon.

Baranyi elmondása szerint az önkormányzat azonnal nekikezdett a hiba elhárításának, illetve hősugárzókat és rezsókat juttattak el a szerencsétlenül járt lakókhoz, ezt azonban a ház villanyhálózata nem bírta el, így a házban már gáz és villany sincs. A hálózatok persze nem egyik napról a másikra váltak veszélyessé:

„Annyira büszkélkedett az előző fideszes vezetés és polgármester, hogy milyen óriási mennyiségű pénzt hagyott a kerületre. Mondják meg nekem, miért nem költötték ezekre a házakra ezt a pénzt, miért nem költötték életveszélyes gáz és áramvezetékekre, hálózatok felújítására ezt a pénzt?”

– kérdezi Baranyi.

Az önkormányzat most azon dolgozik, hogy amíg a javítás zajlik, kapjanak megfelelő lakhatást és ellátást az önkormányzati ház lakói.

„Ezt felelős gazdálkodással, előre tervezéssel, azzal, hogy az emberek egészségére és jólétére gondolnak, simán meg lehetett volna előzni. Felelőtlen, gondatlan, pazarló és korrupt városvezetése volt eddig a Ferencvárosnak, és ez az eredménye.”

– mondja a polgármester.

Az eset egyébként nem példa nélküli: Baranyi szerint Ferencvárosban ez a második gáz nélkül maradó ház a héten, illetve tavaly novemberben Pikó András polgármester is hasonló esetről értesült Józsefvárosban, ahol bár nagy hangsúlyt fektetett az előző városvezetés a külső homlokzatok felújítására, belülről romosak és elhanyagoltak maradtak a házak – különösen igaz ez az önkormányzat saját házaira.

Baranyi Krisztina az október 13-ai önkormányzati választáson váltotta a polgármesteri székben elődjét, a fideszes Bácskai Jánost. Baranyi szinte azonnal nekilátott a gyanús, Fidesz-közeli kifizetések feltárásának, illetve a parkolási maffia felszámolásának.

Címlapkép: pixabay.com