Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Baranyi Krisztina már el is kezdte visszamondani a ferencvárosi Fidesz-közeli kifizetéseket

Ez a cikk több mint 4 éves.

Baranyi Krisztina, Ferencváros újonnan megválasztott polgármestere már el is kezdte felmondani a fideszes kifizetéseket, derül ki egy mai Facebook posztjából.

Legelőször a Zymhod Kft.-vel bontotta fel a megállapodást – a cég 2015 óta adott „üzletviteli tanácsokat” a kerület volt polgármesterének, Bácskai Jánosnak, ám a szerződés értelmében a vállalkozás vezetőjének, Dr. Tóth Lászlónak „egy betűt sem kellett leírnia”, a feladatok teljesítését a polgármester igazolta helyette.

Dr. Tóth László cége havonta bruttó 381 000 forintért szállította (papíron) a tanácsokat a volt fideszes polgármesternek. Tóth egyébként a Fidesz által támogatott, álellenzéki Lokálpatrióta Egyesület színeiben indult Baranyi és munkaadója, Bácskai ellen az idei önkormányzati választásokon.

Baranyi azt írja, az egyesület elnökének, Deutsch Kornéliának is volt szerződése a ferencvárosi önkormányzattal: az ő dolga a kerületi újság cikkeinek ellenőrzése és átolvasása volt, havi 100 ezer forintért, ez év márciusától. Baranyi szerint a lap munkatársai nem tudtak róla, hogy Deutsch is náluk dolgozott volna.

„Lassan érthető lesz, hogy mire megy el 91 millió a kéthetente megjelenő lapnál, úgy, hogy a szerkesztőség nincs túlfizetve.”

-írja Baranyi.

Hozzátette: a lap főszerkesztője, Veres László kétmillió forintért maradna a szerződése lejártáig, eközben pedig az aktuális szám máris késik, ugyanis Veres úgy gondolja, nem történt annyi esemény mostanában, ami elég lenne egy lapszámhoz.

Baranyi hivatalba lépését (csakúgy, mint a VIII. kerületben Pikó Andrásét és az I. kerületben V. Naszályi Mártáét) nem olyan rég, némi ügyeskedéssel megpróbálták elodázni: a Munkáspárt helyi polgármester-jelöltje, Fléger Tamás támadta meg az eredményt, méghozzá pont egy olyan esetre hivatkozva, amit Baranyiék kifogásoltak, és amiben láncszavazás gyanúja miatt panaszt is tettek a 23-as szavazókörben. A kifogást végül elutasította a Fővárosi Választási Bizottság.