Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Elutasították a kifogást, amely miatt Baranyi Krisztina még mindig nem tudott hivatalba lépni

Nem állt meg a Fővárosi Választási Bizottság előtt az a beadvány, amellyel Fléger Tamás, a Munkáspárt ferencvárosi jelöltje csalásgyanús esetekre hivatkozva megtámadta a IX. kerületi polgármester-választás végeredményét – értesült a 444 és HVG is.

Az FVB most arra hivatkozva utasította el Fléger kifogását, hogy az csak újsághíreket hoz fel a csalások bizonyítására, és ilyen esetekben a választási bizottság mindig így jár el.

Amennyiben Fléger az FVB döntését megtámadja a bíróságon, további 3-9 napot tolódik Baranyi hivatalba lépése.

Mint azt a Mérce csütörtökön megírta, Fléger beadványa akkor érkezett be a helyi választási bizottsághoz, amikor Baranyi Krisztina megválasztott polgármestert mindössze 10 perc választotta el a választási eredmény jogerőre emelkedésétől, vagyis a tényleges hivatalba lépéstől.

Mint azt akkor Baranyi a Mércének elmondta, Fléger pont egy olyan esetre hivatkozva támadta meg a végeredményt, amit Baranyiék kifogásoltak, és amiben láncszavazás gyanúja miatt panaszt is tettek, a 23-as szavazókörben.

A megválasztott polgármester akkor úgy fogalmazott: szerinte nonszensz, hogy egy általuk kifogásolt eset miatt támadják meg a választás eredményét, arra hivatkozva, hogy így az „nem felel meg a valós választói akaratnak”. Főleg azért, mert ha az összes, ebben a szavazókörben leadott szavazatot levonnák a végeredményből, az sem befolyásolná a végeredményt, hiszen, Baranyi 3800 szavazattal kapott többet, mint fideszes ellenfele, Bácskai János.

„Ez két dolgot jelenthet. Vagy ennyire pitiáner, kisstílű a banda, vagy kell még idő, hogy eltüntessenek mindent, amiért börtönbe mehetnek. Rettegnek. Van miért”

– írta akkor a Facebookra Ferencváros megválasztott polgármestere.

Mint ismert, nemcsak a ferencvárosi polgármester-választás eredményét támadták az utolsó pillanatban, hanem az I. kerületben (ahol nagyon szoros eredménnyel nyert V. Naszályi Márta), és a VIII. kerületben, ahol Pikó András győzte le a fideszes Sára Botondot.

(444, HVG)