Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Újraszámoltatnák Pikó András és V. Naszályi Márta győzelmét is

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az imént írtuk meg, hogy Baranyi Krisztina hivatalba lépése előtt 10 perccel támadták meg a kerületben a választási eredményt.

Információink szerint nem csak a 9. kerületben történt ilyen furcsaság, a Mérce úgy tudja, hogy Budapesten az I. kerületben (ahol nagyon szoros eredménnyel nyert V. Naszályi Márta), és a VIII. kerületben, ahol Pikó András győzte le a fideszes Sára Botondot, szintén hasonló történt.

V. Naszályi Márta a Mércének elmondta, hogy a volt polgármester, Nagy Gábor Tamás személyesen jelezte neki: ma délután leadták a kifogást. Erről azonban az új polgármester még semmilyen értesítést nem kapott, így azt sem tudja, hogy pontosan milyen kifogással támadták meg a választás eredményét.

Az I. kerületben V. Naszályi Márta 121 szavazattal győzte le a volt fideszes polgármestert. És összesen 241 érvénytelen szavazat született.

Udvarhelyi Tessza, Pikó András kampányfőnöke is megerősítette a Mércének, hogy a kerületben a választás eredményét megtámadták, ám erről ők sem tudnak egyelőre többet.

Pikó András 269 szavazattal szerzett többet, mint Sára Botond. Érvénytelen szavazat összesen 332 volt.

Információink szerint egyébként a VIII. kerületben az összes olyan egyéni körzet eredményét is megtámadták, ahogy ellenzéki képviselők nyertek.

Pikó András a Mércének elmondta, bár nehéz pontosan kiszámolni, de ha kimaxolja a Fővárosi Választási Bizottság a határidőket, akkor az alakuló ülést november közepéig-végéig is kitolhatják.

Csak egy példa, hogy milyen fennakadást okozhat, hogy nem tud megalakulni a testület: az Erkel Színházban a polgármester (vagy az alpolgármester) előtt tennének a közeljövőben állampolgársági esküt azok, akik magyar állampolgárok akarnak lenni – most azonban várniuk kell addig, amíg nem lesz polgármestere Józsefvárosnak.

Címlapkép: Pikó András polgármesterjelölt / Facebook