Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hollik István: a Fidesz teljes mértékben egyetért Orbán Viktorral a gyöngyöspatai kártérítés kérdésében

Ez a cikk több mint 4 éves.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a mai napon, egy Budapesten tartott sajtótájékoztató keretein belül azt nyilatkozta: a Fidesz-KDNP teljes mértékben egyetért Orbán Viktor a Kormányinfón elhangzott, gyöngyöspatai kárítérítésről tett kijelentésével.

A Fidesz-KDNP teljes mértékben egyetért a miniszterelnökkel abban, hogy Soros-hálózat által indított perben a gyöngyöspatai cigány családok számára megítélt százmillió forintos kártérítés nagyon igazságtalan, a helyzetet nem oldja meg, és csak további feszültségeket szít.

-jelentette ki Hollik.

Ahogyan az Abcúg riportja nyomán mi is beszámoltunk róla: történelmi pert nyertek 2018 októberében azok a 2004 és 2017 között szegregáltan oktatott gyöngyöspatai diákok, akik pert indítottak az állam ellen, amiért hátrányos helyzetben kellett tanulniuk a helyi Nekcsei Demeter Általános Iskolában. Az ügy most újra nagy figyelemre tart számot: Orbán Viktor ugyanis csütörtökön, az év első Kormányinfóján egy, a kártérítésre vonatkozó újságírói kérdésre azt reagálta: „egy etnikailag meghatározó népcsoport tagjai egy nagy jelentőségű összeget fognak kapni mindenfajta munkavégzés nélkül”.

Hollik azt is hozzátette, hogy

A kormányfő csütörtöki évkezdő sajtótájékoztatója sokaknak nem tetszett, a miniszterelnök szavai a gyöngyöspatai helyzetről pedig nagyon nem tetszettek a Soros-hálózatnak.

Ezután pedig említést tett a TASZ (Társaság A Szabadságjogokért) közleményéről is, amelyben a jogvédő szervezet a miniszterelnök szavait megbélyegzőnek minősíti, majd azt hangsúlyozza: a pénz azoknak a gyöngyöspatai gyerekeknek jár, akiket az önkormányzat, majd pedig a magyar állam által fenntartott iskola tudatosan jogellenesen, szegregáltan oktatott.

Hollik a következőképpen nyilatkozott a közleményről:

A Soros György által finanszírozott Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közleményben tiltakozott a miniszterelnöki mondatokkal szemben.

(24.hu)

Címlapkép: Illyés Tibor / MTI