Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Felfüggesztett fogházra ítélték a kommentelőt, aki beszólt a Pesti Srácok újságírójának

Ez a cikk több mint 4 éves.

A szabad véleménynyilvánítás bajnoka, a Pesti Srácok azon örömködik cikkében, hogy sikerült elítéltetnie egy 22 éves kommentelőt, aki egyébként tényleg vállalhatatlan hangnemben gyalázta a lap egyik munkatársát és újszülött gyerekét.

Először is írjuk le: az a komment, amit a 22 éves fiatalember megengedett magának, teljesen vállalhatatlan. Illetve nekem az a módszer se jön be, hogy ahogy a Pesti Srácok állítja, a kommentelő azután jelent meg a lap szerzőjének Facebook-falán, hogy Czeglédy Csaba DK-s képviselő belinkelte azt. De másodszorra oda kell tenni, ezért nemhogy börtönbüntetés, de még felfüggesztett és fogház se kéne, hogy járjon.

Főleg, hogy ahogy ezt az esetet a Pesti Srácok leírja, jogi abszurd. Egy darab komment miatt személy elleni erőszakkal fenyegetve elkövetett zaklatás miatt ítélte el a kommentelőt a Zirci Járásbíróság 6 hónap fogház büntetésre, 2 évre felfüggesztve. A törvény tényállását és annak végrehajtását ismerve nem is értem, zaklatást egy kommenttel hogyan lehet elkövetni, becsületsértés még talán oké lenne mint vád, de ez a büntetés egy kommentért teljesen abszurd lenne úgy is.  Meg hát tényleg abban az országban ítélnek el zaklatásért egy kommentelőt, ahol ez például zaklatott nők esetében nem sikerül annyira?

Ha igaz, amit a helyzetről a Pesti Srácok örömködő cikkében ír, akkor ez az a helyzet lehet, hogy a jogi képviselő nélküli, vagy maximum rossz kirendelt ügyvéddel védekező 22 éves srác és a kormánymédia csatájában lényegében becsicskult a bíróság.

De nem is ez a legabszurdabb a sztoriban, hanem az, hogy a kormánymédia örömködik, hogy egy 22 éves srácot el tudott ítéltetni egy komment miatt, hogy visszaélt a hatalmával, sőt nem csak örömködik, hanem bosszúért kiált.

Nekünk ugyanúgy ki kell használnunk a jogrendszer lehetőségeit, mint ahogy azt ellenfeleink teszik. Minden ilyen gazemberséget meg kell torolnunk a jog eszközeivel, hogy az ellenfeleink érezzék, nem tehetnek meg mindent.

– írják.

Tényleg egy 22 éves ellenzéki idióta a Pesti Srácok ellenfele? Ez lenne az újságírás feladata, hogy rájuk lecsapjanak?

Meg tényleg a hazugságokkal uszító Pesti Srácok az, aki felháborodik az uszításon? Ha minden rólam leírt hazug cikk után bepereltem volna őket, tényleg milliókon ülnék a bankszámlámon. És akkor tegyük hozzá, hogy az olvasóiktól érkező kommenteket és nekem írt leveleket se mutatnám meg a gyerekeimnek.

Erkölcsi hullaszag levegője bűzölög a Pesti Srácok pincéjéből. Annak az erkölcsi hullának a szaga, amelyet az a test áraszt magából, amely kiszolgál egy pártállamot, hazugságokat terjeszt, uszít, majd utána felháborodik egy 22 éves srác kommentjén, és a szemét kitakarva leközli az arcát, a  keresztnevét és a lakóhelyét, miután elítéltette.

Címlapkép: Fotó: Hír TV, Facebook